Asociaţia care promovează turismul din Timiş, declarată de utilitate publică

Asociaţia care promovează turismul din Timiş, declarată de utilitate publică

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş a fost recunoscută, prin hotărâre de guvern, la şedinţa din această săptămână, ca fiind de utilitate publică.

Asociaţia a fost înfiinţată în iunie 2014, la iniţiativa vicepreşedintelui – pe atunci – Călin Dobra, pentru dezvoltarea turistică a judeţului Timiş, prin promovarea potenţialului turistic, cultural, a unor puncte de atracţie din judeţ şi organizarea unor evenimente, printre cele mai semnificative numărându-se „Mic dejun la Margina” sau „Zilele lacului Surduc” şi a beneficiat de sprijinul primarilor din 35 de localităţi ale judeţului.


Printre obiectivele asociaţiei se numără impunerea unei mărci a turismului bănăţean, parteneriate în judeţele din vestul ţării şi nu numai, inventarierea şi valorificarea principalelor obiective turistice, propuneri de dezvoltare a turismului şi atragerea de programe şi finanţări pentru creşterea calităţii turismului.

„Vestea este una extraordinară şi mă bucur extrem de mult că eforturile de promovare şi susţinere a turismului din judeţul nostru pe care le-am făcut pe vremea când deţineam funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş primesc o răsplată şi de la nivel naţional. Cred în continuare că prin muncă şi perseverenţă putem dezvolta serviciile turistice atractive, deşi nu am fost binecuvântaţi cu bogăţiile vecinilor noştri…” este mesajul postat de Călin Dobra pe Facebook, la aflarea veştii.

Obţinerea acestui statut înseamnă recunoaşterea de către autorităţi a faptului că Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş se distinge prin gama de interese pe care le promovează şi de servicii pe care le prestează pentru comunitate. Organizaţiile de utilitate publică au dreptul de a li se atribui în folosinţă gratuită bunuri proprietate publică şi se pot bucura de diverse facilităţi fiscale, astfel încât pot investi resursele financiare în programe care să fie în beneficiul întregii comunităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.