Ultimele jocuri din an pentru timişorenele din B. ASU Politehnica vrea să...

Ultimele jocuri din an pentru timişorenele din B. ASU Politehnica vrea să bată echipa fostului ei antrenor, optimism la ACS Poli şi „Ripi”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica îşi încheie mâine evoluţiile din 2018 cu un joc pe teren propriu în compania Energeticianului, formaţia din Valea Jiului pregătită de Bogdan Andone. Tehnicianul „Băieţilor în ghete”, Cosmin Petruescu, acuză acum şi mai multe probleme de lot, dar nici oaspeţii nu stau strălucit din acest punct de vedere.

„E o partidă de la care avem mari aşteptări. Am vorbit cu băieţii, pentru a avea sărbători fericite trebuie să câştigăm toate cele trei puncte. Sunt convins că nu vom avea o partidă uşoară. Incepând cu condiţiile meteo, am inţeles că mâine va ploua, terminând cu val. echipei adverse. Una peste alta suntem optimişti”, a declarat Cosmin Petruescu.

Energeticianul, formaţie patronată de Nicolae Sarcină s-a despărţit de curând şi de „decarul” Marian Stoenac. „Am văzut că au plecat o serie de jucători cu experienţă. Dar ei au avut un lot valoros, locul nu e conform cu valoarea lotului, au avut neşansă, patronul lor e ambiţios, atât el, cât şi Bogdan sunt convins că au luat cele mai bune măsuri pentru a avea rezultate in retur. Sunt convins că ne va aştepta o partidă dificilă. Il au şi pe Vlad Rusu, al doilea marcator al seriei, cu 11 goluri. Ştim tot despre adversar, important e ce vom face noi. Chiar am o relaţie bună cu Bogdan, am dialogat mult in acest tur, ne-am ajutat cu informaţii despre adversari. Il felicit pentru ce a realizat acolo, a preluat echipa intr-un moment delicat”, a mai spus Petruescu.

„Conferenţiarul” are acum o listă şi mai mare de absenţe după jocul cu Chindia, scor 1-2. Lipsesc Murariu, Nicolescu, Cherecheş, Poparadu, Schieb, Ghinescu, C. Popescu, Velici şi Bănică. „Am fost puţin deranjat după meciul de la Chindia, in care am fost acuzaţi că am tras de timp. Nicolescu a suferit o fractură la degetul mare de la picior in momentul in care a cerut intervenţia medicului. Plămadă a ieşit cu problene la gleznă”, a specificat Petruescu.

Acesta a evitat să comenteze foarte mult pe seama informaţiilor care il dau pe Gelu Velici ca şi plecat după o ceartă „online” cu un fan.


„Velici e accidentat de la meciul cu Brăila, următoarele jocuri le-a jucat cu injecţii. Singura variantă e pauza. Discuţia cu fanul a avut-o după trei etape de la accidentare. O să facem o analiză la sfârşitul campionatului, a tot ce a insemnat clubul Politehnica in aceste 21 de etape. Apoi vom comunica rezultatele tuturor suporterilor”, a explicat tehnicianul.

Jucătorii lui ASU Poli aşteaptă de asemenea cu optimism finalul unei perioade solicitante. „O să fie un meci greu, cu o echipă bună… O să fie o intâlnire plăcută, sper eu pentru noi. O victorie ar linişti puţin lucrurile. Am avea 27 de puncte, aproape de locul 8, atunci am avea un Crăciun şi o vacanţă liniştită”, a conchis Ionuţ Plămadă, marcatorul de la Târgovişte referindu-se la revederea cu Andone.

Partida ASU Politehnica – Energeticianul Petroşani se dispută mâine, de la ora 14.00, pe arena Ştiinţa, in runda a 21-a, a doua a returului, şi ultima din acest an. Formaţia din Valea Jiului are 28 de puncte, cu patru mai multe decât bănăţenii.

ACS Poli, hotărât la Brăila, Ripensia tot acasă

După succesul cu Farul, 3-0, cei de la ACS Poli sunt foarte optimişti că vor câştiga derbiul suferinţei cu Brăila. ”Ne așteaptă un meci dificil. Vrem să câștigăm partida, mai ales că avem un parcurs bun în ultima perioadă. Echipa este conectată deja la miza jocului. Vrem să demonstrăm că ultimele etape nu au fost întâmplătoare prin prisma rezultatelor și a prestațiilor. Am încredere totală că băieții pot scoate un scor pozitiv în disputa de la Brăila… Știm că ne așteaptă un teren dificil, dar nu trebuie să ne gândim la asta. În fond, și ei vor evolua pe aceeași suprafață de joc. Trebuie să învingem și dacă jucăm pe bitum! Am încredere că băieții vor evolua bine și că vom încheia anul cu un nou rezultat pozitiv”, a spus Călin Cojocaru, antrenorul timişorenilor. Acesta nu va putea miza pe Motreanu, in timp ce Keita a fost lăsat in afara lotului. E de aşteptat ca bănăţenii să se despartă de majoritatea străinilor in iarnă.

Ripensia joacă pentru a treia oară la rând şi ar putea lega trei succese la rând dacă trece de Luceafărul. „Este ultimul meci din acest an şi sperăm să încheiem cu o victorie. Ne dorim acest lucru. Ar fi frumos să legăm trei victorii la rând. Va fi, din nou, un meci împotriva unei echipe care se află, exact ca şi noi, în zona «nisipurilor mişcătoare». Sperăm să putem exploata avantajul terenului propriu. Asta în ciuda faptului că în Ciarda Roşie se anunţă să fie, mai mult decât fotbal, o luptă în noroi”, a explicat Alexandru Pelici, „principalul” roş-galbenilor. „Ripi” nu va putea miza pe Stoi, Ungureanu şi Apro, din cauze medicale.

Jocurile Ripensia – Luceafărul şi Dacia Unirea – ACS Poli se dispută mâine, de la ora 11. Pe arenele din cartierul timişorean Ciarda Roşie, respectiv pe „Municipalul” brăilean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.