Atenţie la viroze şi pneumonii – mii de cazuri au fost raportate...

Atenţie la viroze şi pneumonii – mii de cazuri au fost raportate în ultima perioadă. Unii bolnavi au avut nevoie de internare

0
DISTRIBUIȚI

racealaMedicii de familie din Timiş au raportat mii de viroze şi sute de pneumonii, de la mijlocul lunii noiembrie până acum.


Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă vaccinarea antigripală.

Potrivit DSP Timiş, între 19 şi 25 noiembrie, medicii au raportat 2.093 de viroze, cu 51 de internări şi 258 de pneumonii, cu 34 de internări. De asemenea, între 26 noiembrie şi 2 decembrie au fost raportate 1.825 de viroze, cu 59 de internări şi 276 de pneumonii, cu 61 de internări.

„La nivelul judeţului Timiş nu a fost raportat niciun caz de gripă. Campania de vaccinare antigripală este în desfăşurare, din cele 21.240 de doze de vaccin antigripal repartizate pentru judeţul Timiş au fost administrate 18.178 de doze. În farmacia DSP  Timiş mai sunt 38 de doze de vaccin antigripal”, a anunţat Dana Şpac, purtător de cuvânt la DSP Timiş.

Potrivit sursei citate, vaccinarea antigripală rămâne prima modalitate ce ajută organismul să reziste infecţiilor şi îmbolnăvirilor de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.