Bani europeni pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în vestul țării. Ce contracte au...

Bani europeni pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în vestul țării. Ce contracte au fost semnate

0
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, în cadrul Regiunii Vest au fost semnate trei contracte de finanţare pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale, două pentru populaţia judeţului Timiş, care au în vedere asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu şi îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă, şi unul pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Hunedoara.

Tot în această lună au mai fost semnate trei contracte; primul vizează asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia din Regiunea Vest prin dotarea cu aparatură de înaltă performanţă, iar alte două contracte au în vedere asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu şi îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă în judeţul Arad.

Proiectele prevăd reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriilor, unităţilor de primiri urgenţe şi compartimentelor de primiri urgenţe din spitalele publice.


O parte din lucrări sunt deja executate, precum şi au fost achiziţionate unele echipamente, proiectele fiind depuse în cadrul unor apeluri nefinalizate.

Valoarea totală a celor şase proiecte semnate este de 81.409.475,06 lei iar valoarea nerambursabilă este de 76.796.856,94 lei.

Alte două proiecte, care au în vedere îmbunătăţirea accesului populaţiei din Regiunea Vest la servicii medicale de urgenţă prin dotarea cu aparatură de înaltă performanţă şi îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Hunedoara la servicii medicale de urgenţă urmează să fie semnate şi contractate în cursul săptămânii viitoare. Valoarea totală a acestor proiecte este de 45.475.673,18 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 34.484.317,77 lei.

Tot în sfera serviciilor medicale, a fost semnat de curând proiectul „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale – Regiunea Vest”, în valoare de 66.905.132,30 lei (46.833.592,60 lei nerambursabili), de care beneficiază cele patru inspectorate judeţene pentru situraţii de urgenţă care aparţin Regiunii Vest. Prin acest proiect vor fi achiziţionate 158 de ambulanţe cu echipamentele necesare, pentru a mări capacitatea de intervenţie în situaţii de urgenţă ori în cazul unor dezastre colective.

Contractele semnate în cadrul axei prioritare care prevăd dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, au o valoare totală de 193.790.280,54 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 158.114.767,31 lei.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul REGIO-POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 357 de proiecte în valoare totală de 395,39 milioane euro, cu finanţare nerambursabilă în valoare de 314,24 milioane euro.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.