Brassica Oleracea

Brassica Oleracea

1
DISTRIBUIȚI

Cu siguranță ați observat: lumea nu mai e curioasă de lucruri noi. Desigur, mă refer la Timișoara și la scena muzicală. Posibilele explicații pentru acest fapt sunt multiple. Nu trebuie să consulți agenda de petreceri din weekend de pe PRESSALERT.ro ca să realizezi că se-ntâmplă multe evenimente. Unele simultan, altele alandala. Se poate discuta, desigur, despre mediatizare. Despre marketing, orgolii nebănuite între promoterii locali. Zgârcenia bănățenească. Lista poate continua aproape la nesfârșit. Cert este că trăim vremuri în care „puhoiul de lume“ iese doar la chestii verificate. Adică la cineva care are piese la radioul pe care îl ascultă individul în timp ce se târăște spre serviciu.


Sau la cineva la care gașca spune că e cool.

A fost o vreme în care orice birt cât de cât mai răsărit din Timișoara încerca să organizeze evenimente din categoria concerte diverse. Vremurile se schimbă, iar puținele locuri în care se mai întâmplă concerte care nu fac parte din categoria Smiley sau Delia o duc tot mai prost. Supraviețuiesc, cu chiu cu vai. S-ar putea crede că „salvarea“ acestei scene ar putea veni de la faptul că în 2021 Timișoara va fi capitală culturală europeană. Probabil că așa ar fi normal. Dar, dacă facem abstracție de bătăliile politice care tind să arunce în derizoriu acest demers, ajungem la concluzia că la capitolul entertainment muzical Timișoara nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Nu avem săli de spectacole și multe altele. Suntem, cum s-ar spune, Brassica Oleracea. Varză.

Aparent, scena muzicală a unui oraș ar trebui să fie inclusă în tortul numit generic „cultură“. Deci, dacă vrem să avem un oraș în care să implementăm lucruri muzicale frumoase în 2021, avem nevoie de o viziune. Un plan de bătaie. O strategie, care să nu fie numai pe hârtie. Se știe, există câțiva oameni în orașul ăsta care cunosc cât se poate de bine „piața“. Care ar putea oferi know how celor interesați. Pare-se că, în rândul decidenților, aceștia nu-s „valabili“. Și uite așa, rămânem cu un circ politic care nu ne folosește la nimic. Cică mai e ceva vreme până-n 2021. Ne mișcăm în privința asta sau nu?

1 COMENTARIU

  1. Ce fain era odata in Tm atunci cand mai exista Underground festival si alte dyi eventuri… Oamenii practic se dadeau peste cap ca sa avem eventuri de genul asta… Organizatorii cazau trupele acasa la ei si chiar scoteau bani din buzunar pt mancare… Unde se mai gasesti adevarati punkeri in Tm?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.