Bursă a locurilor de muncă, special pentru persoanele cu dizabilităţi. Câte şi-au...

Bursă a locurilor de muncă, special pentru persoanele cu dizabilităţi. Câte şi-au găsit un job

0
DISTRIBUIȚI

locuri de muncaMai multe persoane cu dizabilităţi şi-au găsit un loc de muncă în cadrul unei burse găzduite de Timişoara, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități.

14 firme au participat la bursa locurilor de muncă de la Timişoara. Acestea au oferit 44 de slujbe, dintre care jumătate pentru persoane cu dizabilităţi.


19 persoane din această categorie şi-au găsit o slujbă, potrivit Simonei Potîng, directorul AJOFM Timiş.

Joburile oferite sunt din domeniul serviciilor (operator vânzări; consultant vânzări; recepţioner hotel; asistent relaţii publice şi comunicare; casier; operator prelucrare date; casier), sănătate (psiholog; asistent social; asistent medical; infirmier) şi industrie (tâmplar, confecţioner asamblor; vopsitor; muncitor necalificat; vopsitor).

Potrivit legii, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.