Călin Dobra: Grupul consilierilor locali PSD nu va fi niciodată împotriva Timișoarei....

Călin Dobra: Grupul consilierilor locali PSD nu va fi niciodată împotriva Timișoarei. La nivelul primăriei este un management defectuos

1
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele interimar al PSD Timiș, a ținut să facă mai multe declarații, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul partidului, cu privire la ce s-a întâmplat, ieri, în ședința Consiliului Local Timișoara.

Vă reamintim că, în plen, s-a aprobat creșterea unor taxe și impozite locale la nivelul Timișoarei, începând cu anul viitor, dar și ca municipalitatea să ia un credit de aproape 214 milioane de lei. Ambele proiecte nu au fost votate de consilierii locali PSD, iar Călin Dobra a declarat că acest lucru s-a întâmplat pentru că aleșii din partid nu pot susține astfel de măsuri.

„După ședința de ieri din cadrul Consiliului Local Timișoara, au trecut două proiecte extraordinar de delicate. Echipa de consilieri locali PSD nu a votat cele două proiecte. Nu putem susține majorarea acestor taxe și să îngreunăm cetățenii pentru că la nivelul Primăriei Timișoara este un management defectuos. La sfârșit de an, am văzut că apar situații cu facturi către furnizori neplătite, taxe la stat neplătite, indemnizații ale persoanelor cu handicap neachitate, iar soluția pentru administrația din Timișoara este foarte simplă, mărirea taxelor și impozitelor în 2019, astfel încât să aibă încasări mai mari și să acopere dezastrul produs în 2018.


Prin votul dat de majoritatea din cadrul Consiliului Local Timișoara, proprietarii de autoturisme se vor trezi cu o mărire de 50% în 2019, proprietarii de imobile că vor plăti de trei ori taxe mai mari față de 2018, ceea ce nu mi se pare normal. Primăria Timișoara a avut sprijin din partea Guvern prin PNDL 2, a putut atrage fonduri europene pentru a rezolva anumite situații la nivelul Timișoarei. Repet, grupul consilierilor locali PSD nu a fost și nu va fi niciodată contra Timișoarei. Din contră, au fost mereu cu gândul la cetățeni și nu au votat proiectul cu privire la majorarea taxelor și impozitelor”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, liderul PSD Timiș a vorbit și despre proiectul cu privire la împrumutul de aproape 214 milioane de lei pe care Primăria Timișoara vrea să îl ia pentru refinanțarea unor credite, dar și pentru realizarea unor proiecte, printre care pasajul Solventul. Astfel, Călin Dobra a precizat că aleșii locali PSD nu au votat proiectul, mai ales că acesta nu avea o fundamentare foarte clară.

„Acest proiect a trecut fără votul consilierilor locali PSD, un proiect care nu are o fundamentare foarte clară. Scrie doar că 113 milioane de lei vor fi folosiți spre refinanțări, fără specificații clare ale creditelor ce vor fi refinanțate, și restul banilor sunt adresați pentru un obiectiv promis din campania electorală – Pasajul Solventul. Nu cred că prin luarea de credite și mărirea de taxe și impozite putem discuta de un management performant la nivelul Primăriei Timișoara. Sper ca în anul 2019 să se trezească administrația timișoreană, în funcție cu primarul, să analizeze foarte bine posibilitățile, să nu facă promisiuni deșarte, pe care nu poate să le ducă la îndeplinire, și să se încadreze în bugetul aprobat prin hotărâre de consiliu local. Bineînțeles, îi sugerez să se concentreze pe atragerea de fonduri europene. Este puțin cam târziu, dar poate are capacitatea să atragă fonduri europene, nu doar să facă demonstrații”, a explicat Călin Dobra.

În final, președintele interimar al PSD Timiș a declarat că nu grupul consilierilor locali din partid sunt împotriva Timișoarei, așa cum susține primarul Nicolae Robu. „Cred că încet, încet se face lumină și se vede foarte clar cine este împotriva cetățenilor Timișoarei și practică un management defectuos la nivel local”, a conchis Călin Dobra.

1 COMENTARIU

  1. Majorări taxe…pentru ce plătit atâtea impozite si taxe? Nu vedeți ce este pe strada ? Trotuarele si străzile sunt pline de Zăpada? Bine ca vara puneți angajați de la retim sa mature praful si iarna nu sunteți in stare sa ii puneți la deszăpezit.. acesta primar nu poate fi considerat primar , săi fie Rușine lui si celor care îl susțin , avem sute de străzi fără coșuri de gunoi , dar vreți sa fie curat !! Rușine acestei primări si organizație mizerabila !

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2018/12/calin-dobra-grupul-consilierilor-locali-psd-nu-va-fi-niciodata-impotriva-timisoarei-la-nivelul-primariei-este-un-management-defectuos/#

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.