Case mai scumpe în Timişoara, cu peste 5%, faţă de anul trecut....

Case mai scumpe în Timişoara, cu peste 5%, faţă de anul trecut. Care e tendinţa pe piaţa imobiliară

0
DISTRIBUIȚI

Creşterea veniturilor românilor a stimulat şi dorinţa proprietarilor de locuinţe şi a dezvoltatorilor imobiliari de a vinde mai mult, dar şi la un preţ mai mare proprietăţile deţinute. Tendinţa se vede şi în analiza realizată de cei de la Imobiliare.ro cu privire la evoluţia preţurilor practicate pe piaţa timişoreană, în ultimul an.

Dacă noiembrie a adus o stagnare a preţurilor faţă de octombrie, ultimele 12 luni au adus o creştere de 7%. La nivel naţional, media preţurilor apartamentelor este cu puţin peste un procent mai mare decât în urmă cu o lună, în timp ce la Timişoara preţurile s-au menţinut relativ constante. Suma medie solicitată pentru apartamentele scoase la vânzare în întreaga țară s-a majorat cu 1,1% în noiembrie 2018, ajungând la 1.242 de euro pe metru pătrat util (față de 1.228 de euro pe metru pătrat util la finele lunii precedente).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut – când un apartament costa, în medie, 1.169 de euro pe metru pătrat util, nivelul actual al pretențiilor vânzătorilor este cu 6,2% mai ridicat.


În condițiile în care marja anuală de creștere a prețurilor se situa la 12,4% în noiembrie 2017, se confirmă, așadar, intrarea în faza de stabilitate a sectorului rezidențial.

În cazul Timişoarei, prețul mediu solicitat pentru un apartament s-a menţinut, practic, constant, luna trecută, în condițiile unui avans de doar 0,1%, de la 1.211 la 1.212 euro pe metru pătrat util. Față de noiembrie 2017, când o asemenea unitate locativă putea fi achiziționată cu 1.133 de euro pe metru pătrat util, valoarea actuală este cu 7% mai mare. De menționat este că, pe parcursul lunii ce tocmai s-a încheiat, cele două segmente de piață analizate au consemnat evoluții diferite ale prețurilor. Astfel, preţurile la apartamentele vechi s-au apreciat ușor, cu 0,2% (de la 1.211 la 1.214 euro pe metru pătrat util), însă la cele noi au stagnat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.