Cel mai mare sandwich din România, realizat în centrul Timișoarei, la 101...

Cel mai mare sandwich din România, realizat în centrul Timișoarei, la 101 ani de la înființarea cantinei săracilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-874601600">

Acțiune inedită organizată, astăzi, în Piața Unirii. Un sandwich uriaș, lung de 101 metri, a fost realizat în cadrul unei acțiuni organizată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Instituția a dorit să marcheze în acest mod 101 ani de la înființarea cantinei sociale din oraș.

În total, în jur de 180 de pâini, 200 de tuburi de sosuri, salate și zeci de kilograme de mezeluri și brânzeturi au fost folosite pentru realizarea sandwich-ului. Acesta a fost preparat chiar în Piața Unirii de către zeci de persoane participante la eveniment, printre care angajați ai Direcției de Asistență Socială și ai primăriei, pompieri și voluntari.

După prepararea sandwich-ului caritabil, lung de 101 metri, bucăți din el au fost oferite trecătorilor care au avut drum prin centrul Timișoarei.

„Ne-am gândit să marcăm 101 ani de la înființarea cantinei sociale cu un sandwich uriaș. Acum 101 ani s-a înființat Fundația Francisc Iosef, cu un capital de 100.000 de coroane, iar cu aceeași ocazie s-a înființat, spune istoria, cantina săracilor din Timișoara. Iată că cantina socială are 101 ani, iar din acest motiv ne-am gândit să marcăm acest eveniment alături de toți actorii sociali ai orașului. Marcăm acest eveniment cu 101 metri de sandwich și cu multă, multă căldură în suflete”, a declarat, vineri, directorul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Rodica Cojan.

În acest moment, aproape 1.000 de persoane nevoiașe primesc o masă caldă zilnic în cadrul cantinei sociale a Timișoarei. Beneficiari ai cantinei sociale sunt persoane care au un venit sub 142 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.