„Cercurile încrederii”, o nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara

„Cercurile încrederii”, o nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cea de-a doua premieră la final de an a teatrului naţional timişorean, „Cercurile încrederii”, care va avea loc în 19 decembrie de la ora 19.00 îm sala studio „Uţu Strugari”, propune o explorare la nivel teatral a rolului şi responsabilităţii fiecăruia în acel cerc al încrederii pe care tinerii se bazează atunci când încearcă să descifreze locul lor în lume.

Pornind de la textul câştigător al Concursului Naţional de Dramaturgie – ediţia 2017, scris de Radu Popescu, „Cercurile încrederii” este un spectacol care are drept temă maturizarea, în mod paradoxal nu doar cea a unui grup de liceeni care fac parte dintr-o trupă de teatru şcolar, puşi în faţa unor alegeri pe care nu sunt pregătiţi să le facă, ci şi maturizarea întregii societăţii, prea puţin atentă la problemele tinerei generaţii, a adolescenţilor de astăzi infinit mai liberi, dar la fel de dezorientaţi şi uşor de manipulat ca cei din generaţiile precedente. În lipsa unei comunicări autentice, posibilele punţi de întâlnire cu lumea adulţilor se prăbuşesc una câte una, pavând drumul spre dezastru.

Conceput de Mihaela Lichiardopol într-o manieră teatrală deschisă către spectator, spectacolul este şi o invitaţie la dialog, spaţiul scenografic imaginat de Geta Medinski fiind deopotrivă unul  pentru reprezentare cât şi pentru dezbatere. Distribuţia spectacolului este alcătuită din Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarniski şi Victor Manovici iar muzica originală este semnată de Gabriel Almaşi.

Foto: TNT / Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.