Cereri de insolvență pentru Colterm și STPT în prag de an nou....

Cereri de insolvență pentru Colterm și STPT în prag de an nou. Ce anunță directorii celor două companii

0
DISTRIBUIȚI

Sfârșitul de an nu aduce vești bune pentru pentru două dintre societățile în care Consiliul Local Timișoara este acționar – s-a cerut intrarea în insolvență a Societății de Transport Public Timișoara și a Colterm, societatea de termoficare a orașului. În cazul STPT cererile de intrare în insolvență au fost făcute de Sodacma SRL Recaş pe 18 decembrie și de  CMT Building 2014 SRL Timişoara pe 20 decembrie 2018.

În 21 decembrie, la Tribunalul Timiș a fost înregistrată o cerere a Rehau Polymer SRL prin care se cere intrarea în insolvență a Colterm SA, neexistând încă un prim termen stabilit de instanță. În ultimele luni, la nivelul conducerii Colterm s-a discutat, neoficial, despre intrarea în insolvență, având în vedere situația dezastruoasă a companiei. În primul semestru al acestui an, Colterm a înregistrat pierderi de 10.052.381 lei, la o cifră de afaceri de 88,93 milioane lei, iar la 30 iunie 2018 avea 824 de angajaţi.


În ceea ce priveşte plăţile restante, bilanţul la șase luni menţionează suma de 121.312.907 lei, din care 113.350.057 lei către furnizori. Cele mai mari  datorii erau cele de peste un an 44.540.332 lei, urmate de cele de peste 30 de zile – 36.472.865 lei și peste 90 de zile – 32.336.860 lei.  Vă reamintim că s-a aprobat de către Consiliul Local Timișoara, în octombrie, contractarea unui împrumut de 101 milioane lei de la Trezorerie, pentru ca societatea de termoficare să poată asigura furnizarea căldurii și apei calde în această iarnă.

Contactat de PRESSALERT.ro, Nicolae Bitea, directorul general al STPT, a susținut că ”nu este nicio problemă. Am achitat facturile între timp. Au existat discuții, am plătit tranșe și probabil cei de la Sodacma nu au avut încredere sau nu au mai avut răbdare. Am plătit tot ce era de plătit”.  Directorul general al Colterm SA, Emil Șerpe, a susținut, de asemenea, că în acest moment nu mai este nicio problemă deoarece ”cererea a fost depusă de un furnizor mărunt. Pot să spun că a acționat cu rea-credință. A depus cererea înainte de Crăciun. Cum am venit luni la lucru, am plătit și le-am trimis ordinul de plată. Cererea de insolvență a fost retrasă. Nu și de pe site-ul instanței încă. Noi avem proiecte pe fonduri europene. E aprobat un proiect de 30 de milioane de euro pentru reabilitarea de rețele termice. Trebuie să semnăn curând contractul. Insolvența este ceva mai proastă soluție pentru Colterm, dar nu este cazul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.