Reduta ASU Politehnica a căzut în minutul 90. „Băieţii în ghete” pierd...

Reduta ASU Politehnica a căzut în minutul 90. „Băieţii în ghete” pierd din nou cu Chindia după ce gazdele au revenit printr-un penalty primit cadou

1
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a sperat la măcar un punct pe terenul Chindiei Târgovişte, grupare cu record impecabil în duelurile directe. Contrar cursului jocului timişorenii au deschis scorul în repriza secundă prin Ionuţ Plămadă, dar imediat gazdele au primit cadou un penalty şi în cele din urmă au reuşit să se impună pe final cu 2-1.

„Băieţii în ghete” au început modest jocul din Dâmboviţa, montaţi mai mult pe defensivă şi cu un prim 11 din nou modificat consistent, mai ales în defensivă. Prima şansă notabilă a gazdelor a venit după doar opt minute, dar Manea a fost blocat de Munteanu, ieşit bine din poartă. Peste şapte minute Florea e găsit destul de liber la bara a doua, dar nu poate relua cu capul pe poartă dintr-o poziţie incomodă şi alb-violeţii au scăpat din nou fără gol. În minutul 20 ASU Poli a avut una dintre rarele incursiuni în terenul advers. Plămadă scapă în stânga careului, dar şutează pe direcţia lui Popescu iar goalkeeperul a respins în faţă.

Chindia a controlat mai bine balonul pe un teren rău, dar mai cunoscut pentru ei, în timp ce timişorenii au legat cu greu pasele iar la fazele fixe avute, cel puţin în prima parte, exista mai degrabă pericolul să fie prinşi pe o contră decât să atenteze la starea tabelei. Mai mult, după jumătate de oră violeţii şi-au pierdut unul dintre cei mai periculoşi jucători, Schieb, accidentat din nou. Abia în minutul 34, pe o respingere, Lazea a prins un şut care a trecut puţin peste poarta Chindiei.


Târgoviştenii au pus presiune şi în minutele rămase până la pauză, dar reduta ASU Poli a rezistat.

Penalty cadou, după ce ASU Poli a deschis scorul

Formaţia pregătită de Cosmin Petruescu a început ceva mai curajos partea a doua. Tot gazdele au revenit însă la controlul ostilităţilor. Timişorenii au rămas preocupaţi de distrugere şi 20-30 de minute s-au scurs fără ocazii. Asta deşi în minutul 61 gazdele au beneficiat de o „liberă” de pe linia de 16 metri, dar uşor în lateral dreapta. Iar Novac a trimis doar în masivul zid din faţă. „Băieţii în ghete” au dat lovitura în minutul 72, lovitura liberă trimisă de Bedea a fost deturnată de Plămadă cu o lovitură de cap excelent plasată la colţul lung. Peste doar două minute însă Coadă intervine asupra lui Neguţ şi arbitrul Marius Naidin acordă uşor penalty. De la punctul cu var Dudea a înscris cu un şut în dreapta lui Munteanu şi a restabilit egalitatea: 1-1!

După aceste momente ASU Poli a abordat restul întâlnirii precum o echipă mică, mai mulţi jucători acuzând accidentări. Presiunea Chindiei a crescut simţitor spre final. Iar în minutul 86 Florea a trecut pe lângă 2-1 pentru gazde, cu o reluare peste poartă din faţa careului mic. Două minute mai târziu Munteanu a avut şi el probleme să respingă un balon aparent de reţinut. Inevitabilul s-a produs în ultimul minut, când Lungu a marcat cu capul din mijlocul redutei bănăţene.

Prin acest 2-1 Chindia revine pe primul loc, în timp ce ASU Poli rămâne cu 24 de puncte pe poziţia a 12-a.

Chindia Târgovişte: I. Popescu – Martac, C. Dinu, Dudea, Vătavu (75, Crinel Stoica) – Acasandrei (55 An. Lungu), Mihaiu, D. Novac (cpt.), A. Manea (56 Şerban) – D. Florea, Cr. Neguţ. Antrenor: Viorel Moldovan.

ASU Politehnica Timişoara: D. Munteanu – Nicolescu, Mera (cpt.), Scutaru, Cojocaru – Lazea, Vidrăsan (56 Coadă) – Schieb (33 Miholca), A. Ignea, Bedea – I. Plămadă (80 Bozian). Antrenor: Cosmin Petruescu.

 

1 COMENTARIU

  1. D-lor,scapati cat mai repede si nu este prea tarziu de acest Petruiesc,un antrenor de MIMA,inca nu se vede cu ochiul liber ca echipa nu merge si nu face nimic de cand el a fost instalat???nu are nici un aplomb,nimic din ce era in sezonul trecut,iar multi jucatori acuza in taina incapabilitatea lui de a antrena???in afara de a se pricepe la vorbe nu stie nimic altceva””!puetil pe liber,pana nu duce echipa in liga3

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.