Circulaţie reluată pe ruta Remetea Mică şi trenuri spre Budapesta. Toate datele...

Circulaţie reluată pe ruta Remetea Mică şi trenuri spre Budapesta. Toate datele despre noul mers al trenurilor

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre rutele feroviare din Timiş rămasă fără operator, cea spre Remetea Mică, reintră în circulaţie din 9 decembrie, când va intra în vigoare noul mers al trenurilor. De asemenea, călătorii vor putea merge în continuare spre Budapesta la preţuri ce pornesc de la 15 euro.

CFR Călători anunţă că, din 9 decembrie intră în vigoare noul mers al trenurilor 2018-2019, care va fi valabil până în 14 decembrie 2019. Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei, anunţă CFR, atât prin optimizarea orelor de circulație a trenurilor, cât şi a capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

Zilnic se vor afla în circulaţie peste 1.200 de trenuri, în funcție de perioada din an. Odată cu noul mers al trenurilor se reia circulaţia pe ruta Timișoara – Remetea Mică și retur şi se va relua circulația cu trei perechi de trenuri pentru a veni în sprijinul cererii de trafic din zonă.

La toate trenurile se pot transporta gratuit bicicletele pliabile la clasa 1 şi a 2-a sau schiuri – la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil bagajelor de mână, cu condiția să nu incomodeze pe ceilalți călători (o bicicletă pliabilă sau o pereche de schiuri de persoană).


La trenurile Interregio, călătorii care doresc să circule cu biciclete nepliabile sau nedemontabile o pot face, dacă în compunerea trenului există un vagon dotat constructiv cu spaţiu special amenajat pentru fixarea şi transportul bicicletelor.

Pe lângă legitimațiile de călătorie emise în baza facilităților acordate prin acte normative diferitelor categorii de călători (ex. gratuitate pentru studenți și reduceri pentru elevi, pensionari etc), CFR Călători oferă o gamă diversă de oferte comerciale (abonamente, card TrenPlus, minigrup, etc); detalii se pot obţine pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern.

Bilete pot fi cumpărate online, din staţiile şi agenţiile CFR, de la automatele de vânzare din gări și de la distribuitorii autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

În ceea ce priveşte traficul internațional este creată o nouă legătură directă între Budapesta și București, via Craiova, Timișoara, Arad, Curtici, cu trenul IR 72/ IR 73 – Traianus, astfel: IR 72 București Nord (pl. 5.20) – Budapesta Keleti (sos. 18.50 ), respectiv IR 73 Budapesta Keleti (pl. 7.10) – București Nord (sos. 23.22). Sunt trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timişoara (de la 15 euro pe sens), Cluj-Napoca (de la 15 euro pe sens) şi Brașov (de la 19 euro pe sens). Avantajoase sunt şi ofertele pentru călătoriile către Austria, Germania, Polonia, Slovacia şi Cehia, cât şi oferta Interrail Pass, care reprezintă un abonament valabil în toată Europa sau într-o anumită țară din Europa. Detalii, pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic internațional.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2018-2019” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 17 lei. Călătorii pot solicita informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau pot intra pe www.cfrcalatori.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.