CJAS a alocat 432 de milioane de lei pentru spitalele din Timiş,...

CJAS a alocat 432 de milioane de lei pentru spitalele din Timiş, în acest an. Niciun pacient asigurat nu poate fi refuzat

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2018 a fost mai darnic pentru spitalele din Timiş aflate sub contrat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, suma totală alocată pentru unităţile medicale din judeţ a ajuns la 432 de milioane de lei, faţă de 386 milioane anul trecut.

„Spitalele cu cele mai mari bugete sunt unitățile sanitare cu adresabilitate foarte mare. Mă refer aici la Spitalul Județean Timișoara, al cărui buget a crescut de la 113 milioane în 2017 la 134 milioane de lei în acest an, Spitalul Municipal Timișoara, al cărui buget a crescut cu cinci milioane de lei, de la aproximativ 84 de milioane de lei în 2017 la 90 de milioane în 2018. Tot pentru a veni în sprijinul asiguraților noștri, fonduri mari am alocat și spitalelor din județ: Spitalului din Lugoj i-a fost alocat în 2018 un buget de 15 milioane de lei, celui din Gătaia peste 15 milioane de lei și aproximativ aceeași sumă și spitalului din Jebel”, a declarat președintele-director general CJAS Timiș Victor Dumitrașcu.

Sumele dedicate plăţii activităţii medicale din judeţ sunt mai mult decât îndestulătoare, spun cei de la CJAS.


În aceste condiţii oricine solicită servicii medicale nu poate fi refuzat de medici, iar dacă aceasta se înâmplă cei vizaţi trebuie să anunţe imediat Casa. „Având în vedere bugetul suficient de mare al acestor unități sanitare, considerăm că nu există niciun motiv pentru care unui asigurat să-i fie refuzat accesul la servicii medicale. Facem un apel în acest sens, ca în cazul în care orice persoană întîmpină dificultăți în obținerea serviciilor medicale de care au nevoie în cadrul spitalelor, să sesizeze Casă de Asigurări de Sănătate Timiș”, a spus, la rândul ei, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș, Mariana Marcu. Toate informaţiile necesare se pot obţine pe internet, pe site-ul oficial al CJAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.