Colaborare în afaceri între Timiş şi Hong Kong. De ce facilități vor...

Colaborare în afaceri între Timiş şi Hong Kong. De ce facilități vor beneficia firmele româneşti

0
DISTRIBUIȚI

Un acord în cinci puncte a fost semnat, ieri, între Camera de Comerţ şi Industrie Timiş şi Hong Kong Trade Development Council, agenţia de reprezentare a zonei asiatice în lume. În urma parafării acestuia au fost stabiliţi următorii paşi pentru colaborarea dintre cele două regiuni, prin intermediul acesteia firmele beneficiind de sprijin pentru a dezvolta parteneriate.

Semnarea acordului vine după ce ambele părţi au organizat, marţi, la Timişoara, un seminar de afaceri la care au luat parte reprezentanţii a 70 de firme, ocazie cu care au aflat mai multe despre mediul de afaceri din ţara asiatică şi despre eventualii parteneri cu care ar putea colabora.

„Este pentru prima dată când avem o întâlnire cu conducerea unei organizații la un așa mare nivel, astăzi a fost prezent aici directorul pentru Germania și Europa de Est.


Așa cum știți, vizita nu a fost doar protocolară, am avut o agendă de lucru. Deja este programată pentru anul viitor, în aprilie, o misiune economică în Hong Kong, unde avem facilități pentru firmele românești, pentru start-up-uri, au facilități de transport și cazare gratuită la expoziția din aprilie. S-a văzut că firmele timișene sunt interesate să pătrundă pe piața din Asia și, de ce nu, să atragem investiții în județul nostru”, a declarat Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT, la semnarea acordului.

Firmele din Timiş vor avea acces la o serie de facilităţi şi la o deplasare în Hong Kong. De asemenea, anul viitor este prevăzută organizarea unui forum de afaceri, la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.