Consilierul local Adrian Orza, răspuns pentru primarul Robu în problema mizeriei de...

Consilierul local Adrian Orza, răspuns pentru primarul Robu în problema mizeriei de pe străzile Timișoarei: „Oamenii nu sunt interesați al cui e gunoiul”

2
DISTRIBUIȚI

Edilul-șef a lansat recent un nou atac la adresa celor care critică administrația pentru gunoiul neridicat și mizeria de pe străzile orașului, iar consilierul local Adrian Orza, fost viceprimar, i-a răspuns primarului în mediul său preferat de comunicare, Facebook, indicându-i și o posibilă cale spre rezolvarea problemei.

„În loc ca administrația locală să caute soluții și să determine o analiză și o reacție reală și eficientă la situația deplorabilă în care a ajuns orașul din pdv al mizeriei din stradă, se merge pe ascunderea acesteia sub preș și pe jignirea celor care sunt nemulțumiți și arată situația de fapt: cetățeni, presă, instituții.


Oamenii nu sunt interesați al cui e gunoiul. Fie că e al ADID, fie al primăriei… Responsabilitatea nu se poate pasa altora, fie ei cetățeni «certați cu bunul simț» sau instituții de tipul ADID (Primăria Timișoara fiind membră și fondatoare a acestui organism). Din simplul motiv că mizeria de pe stradă nu e doar cea a containerelor neridicate ci și rezultatul lipsei măturării domeniului public și a neridicării gunoiului din coșurile de gunoi aferente. Societatea Horticola, cea aruncată practic în această situație presantă în lipsa unui contract stabil de salubrizare, nici nu are în Statut codul CAEN aferent activității de salubrizare, ca să nu mai vb de utilaje și oameni”, a scris Adrian Orza pe rețeaua de socializare.

„Ca să putem rezolva acest impas e obligatoriu să privim realitatea în fața. Altfel soluțiile se vor lăsa așteptate. E prioritară soluția, nu căutarea unui vinovat. De asta cred că e obligatoriu ca primarul să convoace rapid ADID-ul, Retimul, Horticola, Poliția Locală, Garda de Mediu etc și să caute o soluție rapidă și profitabilă pentru oraș. Chiar și în situația dată se poate obține mai mult decât se vede acum în stradă. În mod cert gunoiul nu va dispărea pur și simplu de la sine…”, a încheiat consilierul local.

2 COMENTARII

  1. DEMITEREA PRIMARULUI LEGEA 215/2001 si LEGEA 3/2000 Referendumul local obligatoriu organizat în vederea demiterii primarului Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin. DE STUDIAT

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2018/12/primaria-timisoara-sanctionata-cu-sase-milioane-de-lei-pentru-nereguli-implementarea-proiectelor-pe-bani-europeni/

  2. Nici măcar un anunț nu e plasat în locurile unde cetățenii certați cu bunul simț obișnuiesc să își arunce gunoaiele. Amenzile sunt prea puține ca să sperie pe aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.