Cum ar fi fost România dacă Marea Unire n-ar fi avut loc?...

Cum ar fi fost România dacă Marea Unire n-ar fi avut loc? Spectacol inedit, cu intrarea liberă, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Halele Timco din Timişoara găzduiesc miercuri, 12 decembrie, de la orele 19.00 şi 21.00,  spectacolul „Ce-ar fi fost dacă…?”,  bazat pe un text original după o idee a lui Florin Iepan, în regia lui Ştefan Iordănescu. Spectacolul evocă Centenarul printr-o reinterpretare a trecutului, aducând în prim-plan povestea tragică a lui Faye, care descoperă o Românie în care Marea Unire din 1918 nu a avut loc niciodată.

Textul dramatic îşi propune să reconfigureze paradigma evenimentelor de cultură şi istorie vie de pe scena românească, arătând că Centenarul este despre oameni, despre toţi cei care pot construi împreună şi care au energia de a duce mai departe moştenirea trecutului.


În viziunea celor care au gândit acest spectacol, puterea de a transforma România de mâine pentru a ţine pasul cu nevoile tinerei generaţii, constă în puterea de a provoca prezentul şi de a rămâne cetăţeni activi, cu o dorinţă de schimbare de nestrămutat într-o lume tot mai instabilă.

Spectacolul, o producţie a Asociaţiei „Ataraxia”, este interpretat de Mălina Manovici – care dă viaţă personajului Faye – Mădălina Toderaş Andrei, Laurenţiu Pleşa şi Vadim Rusu, iar din echipa artistică fac parte, alături de regizorul Ştefan Iordănescu, scenograful Dorothea Iordănescu, muzica este asigurată de Ildiko Fogarassy, iar mişcarea scenică de Mădălina Ghiţescu-Petre.

Intrarea la cele două reprezentaţii este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.