Cum s-au încurcat în minciuni conducerea Colterm și primarul Robu pentru a...

Cum s-au încurcat în minciuni conducerea Colterm și primarul Robu pentru a se aproba reparații la prețuri astronomice

0
DISTRIBUIȚI

Aleșii locali au fost prostiți în față la ultimul plen al Consiliului Local Timișoara de către reprezentanții Coterm și ai administrației Robu pe tema proiectului prin care se cerea să se aprobe prețurile de achiziție pentru peste 1.200 de articole, ca anexă la contractul prin care lucrările de reparații la școli și alte obiective ale municipalității au fost delegate societății de termoficare. Vă reamintim că la ședința anterioară, primarul Robu a retras proiectul deoarece nu s-a putut explica de ce un WC costă 4.773 lei și un metru pătrat de granit 1000 lei.

Proiectul a fost repus pe ordinea de zi exact cu acelați conținut și prețuri, chiar dacă s-a susținut că prețul WC-ului au fi fost o greșeală de scriere.


Consilierul local PSD, Dan Idolu, a anunțat că ”am verificat doar 150 de prețuri din 1.100 și toate sunt prețul de la Dedeman plus 31%. Nici mai mult, nici mai puțin”. Simion Moșiu, liderul grupului PNL, a cerut modificarea prețului pentru WC la 1.500 de lei, remarcând că prețurile au rămas neschimbate. Independentul Adrian Orza a cerut să se lămurească dacă materialele au fost sau nu folosite deja, susținând că în comisii directorul general Emil Șerpe a afirmat că s-au folosit materialele respective la peste 400 de obiective. Nervos, Robu l-a chemat pe directorul logistic al Colterm, liberalul Adrian Faur, și a început să-l certe în timp ce consilierii loclai dezbăteau. În încercarea de a salva situația, Robu a explicat că sunt materiale de care este nevoie și că se va organiza licitație.

În disperare de cauză ca să fie aprobat proiectul s-a propus ca prețurile din proiect să fie prețul plafon maxim pentru viitoarele achiziții publice a materialelor. ”Ce a negociat atunci comisia de negociere, cu cine, dacă noi trebuie să le aprobăm acum? Nu înțeleg procedura. Ne jucăm de-a administrația publică locală?”, a izbucnit Orza. Primarul a susținut că, de fapt, comisia de negociere ar fi fost ”o comisie de exploatare a pieței”. ”Mai bine, nu mai spuneți nimic”, a comentat Idolu. Proiectul a fost aprobat, într-un final, cu 16 voturi pentru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.