Demisie răsunătoare din PSD a unui deputat din vestul ţării. Care este...

Demisie răsunătoare din PSD a unui deputat din vestul ţării. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: stirilekanald.ro

„Mi-am depus demisia din PSD”, a anunţat, astăzi, deputatul Ion Mocioalcă, într-o postare pe Facebook. Parlamentarul de Caraş-Severin a precizat şi că şi-a depus „adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare. La PRO România.”

„(…) Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Această stare de fapt o consider umilitoare și intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice.

După 24 de ani de politică activă, de valori susținute, de victorii și înfrângeri, în și pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o.


Numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaționistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta. Eu prefer să mențin același drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor și nu de răfuieli politice și de agende personale”, îşi explică Mocioalcă gestul, într-o postare publicată pe Facebook.

În septembrie, Mocioalcă a semnat scrisoarea anti-Dragnea, asumată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Ion Mocioalcă este deputat PSD în Parlamentul României din 2000. În prezent el este membru în Comisia pentru apărare. A devenit membru PDSR în 1994, din 1997 a fost vicepreşedintele PSD Caraş-Severin şi membru în Consiliul Naţional, iar din 2005 conduce organizaţia PSD Caraş-Severin.

UPDATE Deputatul Ion Spânu i se alătură lui Ion Mocioalcă la PRO România. Şi el şi-a anunţat demisia din PSD. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă organizată alături de Victor Ponta. Alţi doi deputaţi de Braşov au urmat aceeaşi cale. Este vorba despre Mihai Valentin Popa şi Mihai Mohaci. PRO România va putea astfel să îşi formeze propriul grup parlamentar, având numărul necesar de deputaţi prevăzut în regulament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.