Direcţia Apelor Banat, amenzi de peste un milion de euro pentru poluare

Direcţia Apelor Banat, amenzi de peste un milion de euro pentru poluare

0
DISTRIBUIȚI
Anul 2018 nu a adus poluări masive ale apelor în zona de activitate a ABA Banat, chiar dacă instituţia a dat aproape 300 de amenzi în anul care se încheie în câteva zile. Suma colectată de cei care nu respectă legea a depăşit 1,2 milioane de lei. În cursul anului a fost monitorizată calitatea la 140 secţiuni apă de suprafață, 225 secțiuni apă subterană, respectiv 209 secțiuni ape uzate.
Iar din analiza calității globale a apei, pe grupele reprezentative de indicatori de calitate: regimul de oxigen, nutrienţi, salinitate, poluanţi toxici specifici, alţi indicatori relevanţi şi calitatea globală a cursului de apă reprezentând categoria de calitate cea mai defavorabilă a grupelor reprezentative, se poate trage concluzia ca în anul 2018 calitatea apei râurilor din Sistemul Hidrografic Banat s-a încadrat în clasele de calitate I-IV.


Una din cauzele cele mai importante în neatingerea stării bune a corpurilor de apă este evacuarea în emisar de ape epurate necorespunzator/neepurate.
Pentru depășirea volumelor de apă prelevate prevăzute în actele de reglementare şi/sau a concentrațiilor maxime admise ale poluanților din apele uzate evacuate, în cursul anului 2018, au fost aplicate un număr de 283 penalităţi totalizând 1,279 milioane lei.că în cursul anului 2018 nu au fost validate situații de poluări accidentale, deși au fost înregistrate numeroase informări cu privire la poluarea apelor de suprafață. Toate situațiile au fost verificate în teren de echipele mixte de specialiști ai A.B.A. Banat, evenimentele de mediu observate nefiind încadrate în poluări accidentale.
Poluarea accidentală este orice alterare a caracteristicilor fizice, chimice, biologice sau bacteriologice ale apei, produsă prin accident, avarie sau alta cauză asemănătoare, ca urmare a unei erori, omisiuni, neglijențe ori calamități naturale şi în urma căreia apa devine improprie folosirii posibile înainte de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.