Directorul general al Colterm, minciună tupeistă pentu a masca demolarea ilegală a...

Directorul general al Colterm, minciună tupeistă pentu a masca demolarea ilegală a porții de pe Calea Aradului

1
DISTRIBUIȚI

Directorul general al Colterm SA, liberalul Emil Șerpe, a reinterpretat legea pentru a acoperi lucrările de demolare a porții de intrare pe Calea Aradului din Timișoara, făcute  fără autorizație. Vă reamintim că operațiune din 22 noiembrie a fost supervizată pe teren de directorul logistic al Colterm SA, Adrian Faur. Când l-am întrebat cine a cerut societății de termoficare să demoleze poarta de pe Calea Aradului, colegul de partid al primarului Nicolae Robu a răspuns arogant ”faceți o cerere la biroul de presă și o să vă răspundă”.


Ulterior, purtătorul de cuvânt al Colterm a susținut că ””solicitarea de demolare a fost făcută de Primăria Municipiului Timișoara. Noi am executat lucrări în urma acestei solicitări. Toate informațiile legate de autorizații vă rog să le solicitați primăriei”. Conform legislației în vigoare, Colterm, ca executant al lucrărilor, avea obligația să fie în posesia autorizației de demolare și a planului tehnic care o însoțește.

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a solicitat, imediat după acel moment, documentele care au stat la baza lucrărilor de demolare. A primit un răspuns lapidar de la directorul Șerpe în care acesta susține că în baza Legii 50/1990 ”construcțiile executate fără autorizație de construire pe terenuri pe domeniul public sau privat al municipiilor, vor putea fi desființate pe cale administrativă de autoritatea administrației publice de pe raza unității administrativ- teritoriale se află construcția,fără emiterea unei autorizații de desființare”.  Practic, Șerpe a preluat discursul șefului său de partid, primarul Nicolae Robu, care a susținut același lucru.

Faptul că poarta de pe Calea Aradului nu se încadrează în categoria invocată de duetul Robu -Șerpe o dovedesc chiar actele emise, anterior, de Primăria Timișoara. Printre acestea se numără certificatul de urbanism și apoi autorizația de construire eliberate de administrația condusă de Robu pentru ”estetizarea” porților de pe Calea Aradului și a celei de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit în timpul furtunii de anul trecut, ucigând un student. Ulterior, Inspectoratul pentru Stat în Construcții a efectuat o anchetă referitoare la cele două porți și nu a constatat că ar fi construcții ilegale. Pe principiul echipei Robu – Șerpe s-ar putea demola fără probleme toate construcțiile vechi din Timișoara pentru că nu au autorizații de construire emise.

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.