Discuţii filosofice şi exerciţii yoLga, în ultimele zile ale expoziţiei organizate de...

Discuţii filosofice şi exerciţii yoLga, în ultimele zile ale expoziţiei organizate de Galeria META Spaţiu

0
DISTRIBUIȚI

Pentru ultimele zile ale expoziţiei Offline, care are loc la Calpe Gallery, din Bastionul Theresia, Galeria META Spaţiu a pregătit câteva evenimente speciale.

În această seară, de la ora 19:30, Sorin Ciutacu, profesor de filosofie de la Universitatea de Vest din Timişoara, este invitatul organizatorilor expoziţiei Offline, pentru a vorbi despre filosofia, estetica şi etica lui Ludwig Wittgenstein şi impactul gândirii filosofului austriac asupra post-modernismului. Prelegerea, însoţită de proiecţii video şi discuţii libere, se va axa asupra uneia din problemele centrale ridicate de Wittgenstein în scrierile sale, în încercarea de a răspunde dacă etica şi estetica sunt unul şi acelaşi lucru şi cum se repercutează acest lucru asupra modului de înţelegere a artei contemporane.


Wittgenstein considera că orice operă de artă începe cu o idee, o experienţă emoţională intimă. Forma artistică poate deveni un simbol al acestora, în care privitorul trebuie să descopere şi să interpreteze semnificaţia emoţională şi estetică a creaţiei artisitce, dincolo de forma sa fizică, ori nimic în afara obiectului în sine nu poate fi descris – aceasta este dilema la care se caută un răspuns la întâlnirea din această seară.

Mâine, 8 decembrie, de la ora 11:00, Olga Diana Török va prezenta timp de o oră şi jumătate, în cadrul unei dimineţi dansante, un curs de exerciţii yoLga, pentru cel mult 12 participanţi, care se pot înscrie pe pagina META Spaţiu. După curs, aceştia vor obţine diploma „YoLga Nivelul Perfect”, acreditată de galeria de artă contemporană META Spaţiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.