Doar șapte din cei 27 de consilieri locali, prezenți la ședința festivă...

Doar șapte din cei 27 de consilieri locali, prezenți la ședința festivă pentru comemorarea eroilor Revoluției. Primarul Robu, certat de o timișoreancă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali din Timișoara nu au fost prea interesați să participe la ședința festivă organizată astăzi pentru comemorarea eroilor martiri și aniversarea a 29 de ani de la începerea Revoluției din decembrie 1989 din capitala Banatului. În total, la eveniment au participat doar șapte dintre cei 27 de aleși locali.

Ședința a început cu intonarea Imnului României, imnul Timișoarei și „Imnul golanilor”, în timp ce o femeie a fluturat drapelul României cu stema tăiată, simbolul Revoluției din Decembrie 1989, iar la final, revoluționarii prezenți în sală au scandat „Timișoara” și „Azi în Timișoara, mâine în toată țara”.

Primul care a luat cuvântul a fost primarul Nicolae Robu, care a precizat că „am un gust amar să văd că pe două laturi ale acestui careu, unde, de obicei, stau consilierii locali, sunt prezenți unii dintre ei întotdeauna când doresc să facă ceva împotriva Timișoarei, azi vedem o mulțime de scaune libere. Vedem că și o parte dintre colegii liberali lipsesc, le-am trimis un SMS corespunzătoar și voi avea o discuție cu ei, să văd de ce au lipsit de la ședința de azi.


Mi se pare inadmisibil să nu fie nimeni de la aceste grupuri politice, PSD, PMP, domnul consilier independent Adrian Orza. Deși singuri, timișorenii și-au apărat crezul, libertatea, chiar și cu prețul vieții, dârzenia lor determinând alte orașe să li se alăture. Timișoara a dat șansa de a fi înlăturat regimul comunist. Timișoara a câștigat pentru poporul român dreptul la demnitate, a plătit scump pentru acest curaj. Nu avem voie să uităm evenimentele din Decembrie 1989, să-i uităm pe martirii Timișoarei și să abdicăm de la principiile pentru care ei s-au jertfit”.

La finalul discursului, a fost ținut un moment de reculegere în memoria celor care au murit la Revoluție, la propunerea edilului. Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, 12 reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari s-au înscris să ia cuvântul.
Unul dintre aceștia a precizat că „dorim o justiție care să înlăture corupții. Dorim ca nouă, revoluționarilor, să ne fie redată demnitatea”.

La un moment dat, a dorit să vorbească și o timișoreancă, care a început să strige la primarul Timișoarei. „V-am votat, am crezut că sunteți un primar al Timișoarei. Ați auzit că a fost orașul trandafirilor? Acum este mizerie. Dumneavoastră sunteți plătit cu 170 de milioane de lei și nu ați făcut nimic. Să ne curățați drumul! Nu ați făcut nimic. Trebuia să curățați drumul pe care ar fi trebuit să mergem. Noi vă plătim, pe toți cei care conduceți țara asta”, a spus revoluționara. V-am cerut audiențe, securista de acolo m-a întrebat ce problem am. De ce nu sunteți alături de popor? Nu ați făcut nimic, degeaba râdeți. Aveți curajul să mergeți cu mine prin Timișoara, să vă arăt șerpărie? La dumneavoastră ar trebui să fie balauri”, a strigat revoluționara.

După ce femeia și-a terminat discursul, primarul Robu a ținut doar să-i transmită că „vă hulesc colegii dumneavoastră pentru ceea ce faceți aici, vă hulesc revoluționari adevărați. Este dreptul la opinie al oricui”.

În timpul ședinței comemorative, revoluționarii au atras atenția asupra faptului că Timișoara nu are un muzeu al Revoluției Române din Decembrie 1989. Asta în condițiile în care se vor împlini, în 2020, 30 de ani de la Revoluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.