Zborul București – Timișoara și retur, anulat din cauza ninsorii UPDATE Pista...

Zborul București – Timișoara și retur, anulat din cauza ninsorii UPDATE Pista aeroportului, temporar închisă

0
DISTRIBUIȚI

Din cauza ninsorii abundente din ultimele ore, două curse Tarom au fost anulate în această noapte. Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Timișoara, este vorba de o cursă din București spre capitala Banatului, care ar fi trebuit să aterizeze în jurul orei 24.00. Însă, avionul s-a întors din drum din cauza unei furtuni anunțată pe traseu.

Prin urmare, și cursa Timișoara – București, din această dimineață, de la ora 05.45, a fost anulată.

„În dimineața aceasta, se lucra la deszăpezirea pistei, platformei, căilor de acces. Până la această oră, am avut doar decolări. Se operează în condiții de iarnă, nu s-a anulat niciun zbor de pe Aeroportul Timișoara. Datorită Aeroportului Timișoara nu sunt probleme deosebite. Este un singur avion Tarom care nu a venit aseară și urma să plece de dimineață, dar nu a venit aseară, s-a întors din zbor pentru că era furtună pe traseu.


Deci, nu a mai decolat pentru că nu a aterizat pe aeroportul din Timișoara”, ne-a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

UPDATE Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore, în această dimineața, între orele 08.20 și 10.20, pentru ca pista să poată fi deszăpezită.

„Până la această oră, în cursul dimineții, o cursă a fost anulată, iar alte trei vor înregistra întârzieri. Reprezentanții aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore între orele 8.20 și 10.20, pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) și căile de rulare, astfel încât decolările și aterizările să se realizeze în siguranță. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj”, a informat Aeroportul Internațional Timișoara.

De asemenea, potrivit reprezentanților instituției, în cursul nopții, două curse care ar fi trebuit să ajungă de la București au fost deviate și au revenit pe Otopeni, din cauza căderilor de zăpată. „În cursul nopții, cât și în cursul zilei de sâmbătă, angajatii aeroportului au intervenit permanent cu utilaje pentru deszapezire însă, așa cum a fost emisă și avertizarea de cod portocaliu valabilă și pentru județul Timiș, au căzut ninsori abundente cu depuneri semnificative de zăpadă care au afectat traficul aerian”, a arătat Aeroportul Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.