Echipe de intervenție Enel aduse din Muntenia și Dobrogeea în vestul țării....

Echipe de intervenție Enel aduse din Muntenia și Dobrogeea în vestul țării. Cum este contrazis Dobra de realitatea și care este situația din teren

0
DISTRIBUIȚI

Afirmațiile președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care a susținut, ieri, într-o postare pe Facebook că Enel a refuzat colaborarea cu cei de la ISU și Jandarmerie sunt contrazise flagrant de ce se întâmplă în realitate pe teren. De trei zile, așa cum s-a stabilit în comitetul județean pentru situații de urgență, echipelor Enel au fost însoțite de echipaje ISU Timiș în locurile greu accesibile.


Inclusiv în Lugoj unde cei de la Enel împreună cu cei de la ISU Timiș au montat, aseară, un generator la una dintre benzinăriile din oraș pentru a se putea alimenta cu combustibil populația. Pe teren sunt 91 de echipe ale Enel și ale contractorilor care încearcă să rezolve avariile grave.

Conform unui comunicat din această dimineață, Enel a anunțat că ”un număr de 24 de echipe ale E-Distribuție Banat și contractori au continuat și pe parcursul nopții lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a clienților din zonele în care rețelele electrice au fost afectate de depunerile masive de zăpadă. De asemenea, au fost instalate mai multe generatoare de mare putere, atât din dotarea E-Distribuție Banat, cât și puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Astfel, în cursul nopții s-a reușit alimentarea cu energie electrică a peste 20.000 de consumatori din județele afectate”.

Au fost instalate generatoare în județul Timiș (spitalul din Făget, benzinărie, Uzina de apă 2, clienți casnici), județul Arad (clienți casnici) și județul Caraș Severin (clienți casnici din localitatea Fârliug și din localitatea Marga).

”Astăzi, se va interveni prioritar pe linia de înaltă tensiune ce deservește orașul Lugoj și pe instalarea de generatoare pentru alimentarea consumatorilor, acolo unde este posibil și rețeaua permite din punct de vedere al siguranței. De asemenea, se continuă intervențiile pentru toate zonele afectate, fiind aduse suplimentar echipe din zona Muntenia și Dobrogea”, susțin cei de la Enel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.