Timişoara a fost gazda grandioasei gale FRAS 2018 a campionilor de la...

Timişoara a fost gazda grandioasei gale FRAS 2018 a campionilor de la volan. Localnicii, prezenţi lângă vedetele automobilismului românesc GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Oraşul de pe Bega a fost pentru o seară centrul automobilismului românesc. Gala Campionilor 2018 FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv) a reunit la Timişoara zeci de campioni pe patru roţi din întreaga ţară, practic cei mai buni piloţi din sezonul proaspăt încheiat. Dintre invitaţi nu au lipsit personalităţi care au scris adevărate pagini de aur în istora motorsportului naţional şi nu numai. Dan Gîrtofan şi Mihai Leu au fost printre cei care „au deschis scena”.

Peste 700 de sportivi şi invitaţi din ţară au fost prezenţi la ampla gală organizată la Venue, în Timişoara. Printre invitaţii de marcă s-au numărat: Mihai Leu, reîntors în automobilism după o pauză destul de lungă, multiplii campioni Bogdan Marişca, Dan Gîrtofan, dar şi noul ministru al Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, alături de alte oficialităţi locale şi judeţene, precum şeful CJ Timiş, Călin Dobra. Totuşi au lipsit reprezentanţii de vază ai municipalităţii.

„O gală superbă, mă bucur enorm de mult că sunt pentru prima dată la Timişoara. E o onoare şi o plăcere să fiu alături de dumnealor. I-am felicitat pentru tot ce au realizat, le urez succes, speră să-şi dubleze numărul de cluburi, de membri, căci e un sport în care se creează emulaţie, spectacol, oamenii sunt fericiţi. În calitatea mea de ministru al Tineretului şi Sportului îi asigur că voi fi alături de dumnealor”, a declarat Bogdan Matei.

Atmosfera fastuoasă a fost întreţinută şi de Ioana Filimon, timişoreanca miss România care a oferit distincţii, iar pe scenă a urcat şi Lipan Ţăndărică, mare iubitor al sporturilor cu motor. Sute de distincţii şi cupe le-au revenit câştigătorilor din numeroasele categorii, precum şi alte premii speciale revenite unor sportivi deosebiţi, precum Dragoş Budei, cel mai tânăr sportiv legitimat, care participă la cursele de karting la vârsta de 4 ani şi jumătate. De asemenea pe scenă a venit şi Ciprian Lupu, pilot care îşi urmează pasiunea deşi se deplasează în viaţa de zi cu zi într-un fotoliu rulant.

Mulţi localnici s-au ales de asemenea cu diferite distincţii şi cupe pentru performaneţele din 2018. Alexandru Krepelka a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru titlul N1 la Viteză în Coastă, la fel ca Zoltan Martincsek, campionul clasei A2, cât şi al clasei 1 Time Attack. În timp ce Leonard Borlovan a fost pe locul 2 la clasa 1 Autoslalom.

Mihai Leu, revenire pe podium

Fostul pugilist Mihai Leu s-a clasat pe locul 2 la clasa 2RWD, dar a obţinut şi câteva locuri 3 în alte categorii.


Fostul mare campion atât în box, cât şi în automobilism, a revenit în acest sezon în competiţiile auto după o pauză lungă. „A fost un an început cu mari emoţii. Zece ani nu m-am urcat la volanul unei maşini de curse. A fost o senzaţie oarecum ciudată, dar a fost un an în principiu bun, am terminat campionatul pe locul 2 la grupa mea şi sperăm la anul să încheiem pe locul 1. Totdeauna după ce ai o pauză aşa de lungă este puţin dificil să te reacomodezi. A fost prima dată când am mers cu o maşină cu tracţiune spate, cu un motor aspirat, şi a fost cumva totul nou pentru mine. Chiar dacă mă lupt pentru primul loc am fost conştient de la început că nu mi se va îndeplini dorinţa asta. Am mers de la cursă la cursă tot mai bine. Per total sunt foarte fericit. Dacă nu m-aş gândi la locul 1 nici nu aş mai merge. Sunt multe lucruri de făcut în pauza asta, ne gândim şi maşina să o îmbunătăţim şi normal şi eu trebuie să merg mai mult să mă obişnuiesc cu ea”, a spus hunedoreanul Mihai Leu.

Mihai Leu. Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.