Gunoiul se strânge pe Facebook. Primarul Robu a creat o pagină unde...

Gunoiul se strânge pe Facebook. Primarul Robu a creat o pagină unde timișorenii pot semnala grămezile de mizerie din Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Asaltat de numeroși cetățeni care se plâng de faptul că Timișoara este mai murdară ca niciodată, Nicolae Robu, încearcă, de câteva zile, să scoată primăria basma curată în acest scandal. Edilul a trecut și la mai multe atacuri asupra presei care-l critică, iar aseară a luat decizia de a crea o nouă pagină pe Facebook, „Sesizări insalubritate„, pe care timișorenii nemulțumiți pot face sesizări cu privire la locurile în care se află gunoi.

„În contextul scandalului gunoaielor, apărut inerent tranziției la noul sistem de gestiune a deșeurilor impus de Comisia Europeană -sistem care, probabil se va dovedi bun, dar necesită timp până să ajungă la parametrii nominali, deci departe de mine gândul de a imputa ceva Comisiei Europene-, am decis să vă creăm un canal în plus de sesizare a mizeriei din oraș, pentru ca, la rândul nostru, să putem lua cât mai prompt măsuri pentru aducerea lucrurilor la normal.


Sesizările dv trebuie să fie poze cu mizeria, cu data și timpul incluse în poză și un cât mai scurt text, recomandabil doar adresa locației în cauză”, a precizat Nicolae Robu.

Apoi, primarul Timișoarei explică din nou, pentru a treia oară în trei zile, că de ridicarea gunoiului casnic din pubele și de grămezile ilegaele se ocupă ADID, iar de ridicarea gunoiului din coșuri, de măturatul și spălatul străzilor este responsabilă municipalitatea.

„În concluzie: Mizeria legată de gunoiul casnic intră în răspunderea Asociației ADID și a celor ce o conduc: Consiliul Județean / PSD+ALDE. Mizeria legată de gunoiul necasnic intră în răspunderea Primăriei. Am spus-o repetat, nici Partea I, nici Partea a II-a nu au funcționat bine! Să o punem pe seama tranziției -așa s-a întâmplat peste tot în tranziția la noul sistem, de exemplu la Cluj-! Dar, peste 90% din pozele ce au circulat și mai circulă pe web cu mizeria din Timișoara, arată gunoi casnic, pentru care nu primăria este responsabilă și deci nu este corect ca nemulțumirile să aibă drept țintă primăria, iar cei cu adevărat responsabili să jubileze cum punctează ei politic, ajutați de presa tonomat!”, scrie Nicolae Robu, pe Facebook omițând, din nou, să menționeze că Primăria Timișoara este membru fondator al ADID.

În final, edilul se laudă că, în scurt timp, Timișoara va ajunge „la superlativ” în ceea ce privește curățenia.

„Ei bine, subsemnatul, din loialitate față de timișoreni și față de orașul Timișoara, mă voi ocupa, personal, la nivel de coordonare, până când lucrurile vor intra în normalitate -altminteri, coordonarea pe speță îi revine city manager-ului!-, ca sesizările dv să ajungă la cei responsabili să le rezolve, și anume: fie CJT-ADID-RETIM, fie Horticultura, după caz. Și vă asigur, stimați timișoreni, că, împreună, vom reuși, în relativ scurt timp, să aducem orașul nostru la superlativ și în privința curățeniei”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Pentru ca m-am saturat de povesti ne-adevarate, am postat următorul comentariu pe pagina Sesizari insalubritate, sunt curioasa cat rezista:
    LEGE nr. 211 din 15 noiembrie 2011 (*republicată*)
    privind regimul deșeurilor*) Art. 21:
    (3) În cazul deșeurilor abandonate și în cazul în care producătorul/deținătorul de deșeuri este necunoscut, cheltuielile legate de curățarea și refacerea mediului, precum și cele de transport, valorificare, recuperare/reciclare, eliminare sunt suportate de către autoritatea administrației publice locale.

    In traducere: primăria emite note de comandă către operatorul de salubritate, în cazul de față RETIM și plătește pentru asanarea rampelor clandestine! Deci, conform legii, primăria este responsabilă!

    E bine însă că ați făcut acestă pagină, ajută la identificarea rampelor clandestine. Și mai bună și rapidă era o aplicație pe telefon, există și așa ceva.

    Si sunt necesare încă niște măsuri: conform legii, primăria, in colaborare cu RETIM, poate identifica pe cei care n-au contract de ridicare a gunoiului menajer (cine are contract, nu se duce la colțul străzii să arunce gunoiul) și sa-i pună la plată.
    Legea nr. 99/2014 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006, art 26, alin (2^2): „autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale, conform prevederilor alin. (2) lit. c) (taxe speciale, în cazul prestaţiilor de care beneficiază individul fără contract – n.r.), şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract“

    Vă sugerez o aplicare constantă și riguroasă a legii.

  2. Robu e un mincinos ordinar! Pe pagina lui sunt, ca de obicei, blocați toți cei care nu îi aprobă cretinismele! Hai să strângem semnături să îl dăm jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.