Iarnă plină de spectacole pe scenele timișorene. Balerini și actori celebri ne...

Iarnă plină de spectacole pe scenele timișorene. Balerini și actori celebri ne vizitează orașul

0
DISTRIBUIȚI

Ilustra companie „Sankt Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov”, consacrată în cea mai bună tradiţie rusească de virtuosul dansator care a dat numele companiei, oferă timişorenilor, în 28 decembrie, de la ora 20.00, unul din cele mai spectaculoase evenimente artistice ale anului. Este vorba de cel mai faimos balet al tuturor timpurilor, „Lacul lebedelor”, pe muzica lui P.I. Ceaikovski, cu coregrafia semnată de Marius Petipa. Scenografia spectacolului realizat pe libretul lui Vladimir Berghicev şi Vasile Gheltzer, aparţine lui Evgenii Gurenco. Baletul se bucură de o binemeritată apreciere a publicului din 1877, când spectacolul a avut premiera mondială, la Moscova.

Prima lună a anului 2019 aduce şi ea la Timişoara spectacole care, de-a lungul mai multor ani, au cucerit publicul. Medeea Marinescu şi Marius Manole revin la Timişoara în 14 ianuarie, cu spectacolul „Fă-mi loc!”, povestea a doi tineri pe care hazardul îi face să se întâlnească, în Ajunul Crăciunului, în cuşeta unui tren de noapte. Cei doi par să nu aibă nimic în comun. Ea este o fată şarmantă, cu spirit de aventură, iar el, un bărbat cu principii, căruia neprevăzutul din acea noapte îi răstoarnă însă întreaga existenţă, după ce descoperă că amândoi au nevoie să se destăinuie şi să se vindece de singurătate. Spectacolul a fost regizat de regretatul Radu Beligan iar scenografia este semnată de Mădălina Marinescu.

„Cu ce vă servesc?” este prima piesă de teatru scrisă de eseistul şi romancierul francez Pascal Bruckner, o spumoasă comedie de situaţie care frizează absurdul, inspirată din dramaturgia lui Eugène Ionesco, în care un client, un chelner şi Dumnezeu se aşează la aceeaşi masă şi spun o poveste de viaţă contemporană, cu dileme aparent fără soluţie, dezlegate de Dumnezeu, care vine cu cea mai simplă lecţie de viaţă şi face şi nota de plată. Distribuţia de zile mari a spectacolului – Maia Morgenstern, Rodica Mandache şi Chris Simion-Mercurian – asigură pe deplin succesul spectacolului.

În 28 ianuarie 2019, fundaţia „Artmedia” aduce la Timişoara spectacolul „Absolut”, după povestea lui Ion Creangă, „Ivan Turbincă”, al cărui protagnist este Marcel Iureş iar o regie de excepţie este semnată de Alexandru Dabija.


Reputatul actor este, deopotrivă, bătrânul ostaş, Dumnezeu care i-a blagoslovit turbinca, Sfântul Petru şi celelalte personaje ale basmului şi spune cu haru-i cunoscut povestea lui Creangă, într-un admirabil şi ameţitor „one-man show”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.