Robert Lupu, după despărţirea forţată de Informatica: „Era o echipă puternică şi...

Robert Lupu, după despărţirea forţată de Informatica: „Era o echipă puternică şi trebuia să fie doborâtă”. Selecţionerul crede într-un proiect nou la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Informatica Timişoara a fost desemnată echipa anului în judeţul Timiş după ce în sezonul trecut a câştigat toate trofeele pe plan intern şi a participat în Liga Campionilor. Robert Lupu, fostul antrenor-jucător al echipei, a vorbit cu cărţile pe faţă despre despărţirea forţată de clubul de pe Bega pentru a rămâne selecţionerul reprezentativei naţionale, acuzând patronii echipelor din Liga I de presiuni asupra FRF.

Robert Lupu l-a însoţit pe preşedintele Gabriel Lungu la festivitatea din Timişoara în care Informaticii i-au fost recunoscute meritele. Conducătorul îşi anunţase recent retragerea din proiect după ce Lupu a fost nevoit să renunţe la postul din Banat. Totuşi, selecţionerul crede că acesta va reveni asupra deciziei. „E necăjit pentru ce s-a întâmplat, şi eu sunt supărat, mi-aş fi dorit să antrenez şi echipa de club şi naţionala. Ştim foarte bine ce presiuni au fost, îmi doresc foarte mult să fac performanţă la nivel de naţională. Oricât de mult ar dori unii oameni să mă îndepărteze de acest club, e ceva ce am creat împreună cu domnul Lungu şi nu o să mă dezic niciodată de acest lucru frumos. Cu siguranţă va avea tot sprijinul meu ca antrenor al naţionalei… Cu siguranţă Informatica nu va muri. Ştiu că a început să plângă după meciul cu Deva, i-a părut rău că a pierdut acel meci. Şi, cu sigurnaţă dacă nu va câştiga campionatul acesta, va fi în play-off. Şi, de la anul, se va pregăti un program frumos pentru Informatica”, a declarat Robert Lupu.

„Cred că orice alt patron făcea un scandal de zile mari. Şi dânsul a plâns puţin, dar a fost mult mai domn ca şi alţii, dar a ales să facă un pas înapoi, că a înţeles că sunt mulţi oameni împotriva Informaticii”, a precizat tehnicianul.

„Au fost întotdeauna antrenori care au antrenat şi club şi echipa naţională. Mi-am dorit să antrenez echipa naţională. E cel mai înalt nivel la care pot să antrenez… cu siguranţă pe viitor mai putem colabora. Cum am spus, nu cred că e okay ce s-a întâmplat. Nu sunt un om slab, să mă ascund, mi-am asumat să spun lucrul acesta. Eu oricând pot renunţa la echipa naţională, pentru că am venit cu drag, Informatica a ajutat echipa naţională, pentru că acolo m-am remarcat şi am dat şi cel mai bun jucător pentru România”, a continuat Lupu.

În ciuda conflictului Robert Lupu susţine că va trata cu profesionalism relaţia cu cluburile puternice din Liga I: „Eu cred că datorită caracterului meu am ajuns la echipa naţională.


Am încercat să trec peste răutăţi. M-au sunat apoi patronii care mi-au făcut rău şi mi-au spus că şi-au apărat interesele lor, eu cred că lucrul acesta trebuia să-l vadă FRF, dacă oamenii şi-au recunoscut vina. Eu nu am nicio problemă cu aceşti oameni, strict profesional eu am treabă cu jucătorii de la cluburile lor. Uneori au fost opriţi să vină la echipa naţională, dar cred că sunt capabil să gestionez aceste lucruri”.

Gabriel Lungu şi Robert Lupu

Baza pe tineri?

Informatica Timişoara a pierdut încă doi oameni de bază în ultima săptămână, după plecarea lui Mimi Stoica la Galaţi, a urmat cea a portarului Vlad Iancu, înapoi la Deva ca „secund”-jucător. Cel mai probabil echipa de pe Bega va continuat la un nivel mai scăzut, bazându-se pe jucători tineri, sub 25 de ani.

„FRF a încercat să fie împăciuitoare, eu nu cred că s-a reuşit acest lucru. Au fost câteva cluburi rele care au lovit într-un club care a făcut performanţă. Era o echipă puternică şi trebuia să fie doborâtă. Cluburile au susţinut foarte mult că trebuie să fiu antrenor doar la echipa naţională… Informatica e un brand, care a făcut în trei ani de zile ce alţii nu au reuşit să facă în mulţi ani de zile. Mă refer aici la United Galaţi, care are 15 ani şi nu are un titlu câştigat, dar îi felicit pentru continuitate. Acest an a fost într-adevăr mai greu, avem nevoie de un management mai bun. Timişoara are potenţial, futsalul cere investiţii mici…”, a spus Robert Lupu despre posibila reconstrucţie a Informaticii.

La final acesta a adăugat nu exclude nici o revenire la Informatica, ţinând cont că „în România se poate orice…”.

După ce a cucerit titlul, Supercupa şi Cupa României în 2018, Informatica a încheiat anul doar pe locul 4 în Liga I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.