Întâlnire de lucru a Alianței Vestului, la Arad. Timișoara va fi sprijinită...

Întâlnire de lucru a Alianței Vestului, la Arad. Timișoara va fi sprijinită în anul 2021 de celelalte trei orașe

0
DISTRIBUIȚI

alianta vestului

Prima întâlnire de lucru a Alianței Vestului a avut loc, astăzi, la Arad, reprezentanți ai celor patru orașe discutând despre modul în care Timișoara poate fi sprijinită în anul 2021, când va fi Capitală Culturală Europeană, dar și despre realizarea unei platforme digitale comune.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Arad, astăzi a avut loc prima întâlnire de lucru a Alianței Vestului. Aceasta a avut loc la Arad, fiind condusă de primarul Gheorghe Falcă, iar la întâlnire au fost prezenți reprezentanţi ai orașelor Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca.

„Prima parte a întâlnirii a fost rezervată discuţiilor pe partea de statut, paşii premergători entităţii juridice în care se constituie Alianţa. În acest sens, la începutul săptămânii viitoare va fi finalizat primul draft al documentelor constitutive ale Asociaţiei, iar în primele două luni ale anului viitor ele vor fi supuse votului în cele patru Consilii Locale.


În a doua parte a întâlnirii s-a discutat despre armonizarea calendarelor culturale a celor patru orașe şi s-a decis modalitatea prin care municipiile din Alianţa Vestului vor sprijini Timişoara care devine capitală culturală europeană în 2021”, a informat Primăria Arad.

De asemenea, joi, la Arad, s-a stabilit și calendarul următoarelor întâlniri tehnice, dar și despre realizarea unei platforme digitale comune, care să lege cele patru orașe pe partea de IT și de destinații.

„Tot cu ocazia întâlnirii de la Arad s-a stabilit calendarul următoarelor întâlniri tehnice. Prima va fi la Timişoara în perioada 11-13 ianuarie 2019, iar cea de a doua, la Cluj Napoca în perioada 18-20 ianuarie 2019. La aceasta din urmă vor participa  atât edilii celor patru oraşe cât şi personalul tehnic desemnat pentru a discuta despre realizarea unei platforme digitale comune, menite să lege municipiile pe partea de IT şi de destinaţii. Se intenţionează ca prin intermediul acestei platforme să se acceseze, de exemplu, anumite trasee sau circuite turistice, corelate între ele, cu tot ce înseamnă acces la partea rutieră, feroviară, transport în comun şamd. Finele lunii ianuarie, va fi marcat de întâlnirea de lucru a reprezentaţilor Asociaţiei cu cei ai Băncii Mondiale”, a arătat Primăria Arad.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, la începutul lunii decembrie, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.