ISU Timiș, raport privind ședințele Comitetului pentru Situații de Urgență. Când a...

ISU Timiș, raport privind ședințele Comitetului pentru Situații de Urgență. Când a acceptat furnizorul de energie electrică ajutorul autorităților

0
DISTRIBUIȚI

ISU Timiș a făcut public astăzi un raport privind ședințele operative organizate zilele trecute ca răspuns la codul portocaliu de ninsoare.

Una dintre aceste ședințe a avut loc sâmbătă, la ora 19.00, la mai mult de 24 de ore de la începerea ninsorii, fiind prima la care au participat și „reprezentanți ai furnizorului de energie electrică – inginerul șef zona MT-JT Alin Crăciunescu, directorul general Federico Panone, director regiunea Banat – Mario Allella”, conform comunicatului ISU Timiș.

„În cadrul ședinței, reprezentații furnizorului de energie electrică au precizat faptul că în cursul zilei următoare vor dubla numărul de echipe ce acționează pe raza județului Timiș. De asemenea, în cadrul aceleași ședinței s-a analizat necesitatea de a solicita sprijin din alte județe, prin ministerul energiei, pentru a acționa cu un număr suplimentar de echipe în teren.


Reprezentanții furnizorului de energie au menționat faptul că nu este nevoie de intervenția altor instituții și că vor soluționa defecțiunile cu echipele proprii”, spune textul comunicatului.

Cu zeci de mii de timișeni rămași fără curent electric, reprezentanții Enel au solicitat sprijinul autorităților la a treia ședință, care a avut loc duminică, la ora 13.00. „În cadrul acestei ședințe, reprezentanții furnizorului de energie electrică au solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Timiș, deoarece problemele generate le depășesc forțele aflate în teren. În consecință, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus trimiterea în sprijin a patru containere logistice de tip IV de iluminat din alte județe”, se spune în comunicatul ISU Timiș.

Reprezentanții Enel au participat și ieri la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, în cursul zilei de luni autoritățile acționând „cu mai multe echipaje pentru rezolvarea problemelor generate de lipsa curentului electric la nivelul municipiului Lugoj. Astfel, a fost distribuit un generator de curent la Serviciul de Ambulanță Lugoj, a fost instalat un generator de curent la Uzina de apă nr. 1 din Lugoj, pentru a asigura accesul cetățenilor la apă potabilă, a fost instalat un generator de mare capacitate lângă parcul din municipiul Lugoj, acesta va asigura alimentarea cu energie electrică a centrului de dializă și 16 străzi limitrofe”. Furnizorul de electricitate a fost criticat dur, public, de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, pentru modul în care a reacționat.

Conform ultimei raportări a furnizorului de energie electrică, la nivelul județului Timiș, astăzi, la ora 6.00 mai erau 46 de localități total/parțial nealimentate cu energie electrică, un total de 20.354 de clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.