Liderul PSD Timiș despre Alianța Vestului: A fost creată în scop electoral....

Liderul PSD Timiș despre Alianța Vestului: A fost creată în scop electoral. De ce nu au fost atrași primari de toate culorile politice?

1
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra nu vede cu ochi buni Alianța Vestului, din care fac parte primarii din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad. Președintele interimar al PSD Timiș a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul partidului, că Alianța Vestului nu are nicio posibilitate de a atrage fonduri europene pe actualul ghid de finanțare și că ar fi fost creată în scop electoral.

„Nu contează că discutăm de municipii reședință de județ, că discutăm de consilii județene, municipii, orașe sau comune, cred că aceste alianțe sunt binevenite atât timp cât sunt în interesul cetățeanului. Nu este rea o astfel de alianță pentru dezvoltarea locală și dezvoltarea regională. Dar în cadrul acestui protocol apare la un punct atragerea de fonduri europene. O astfel de alianță n-are nicio posibilitate să atragă fonduri europene pe actualul ghid de finanțare.


A ieșit și comisarul european Corina Crețu, care a explicat foarte clar: nu sunt eligibili pentru atragerea fondurilor europene, unu la mână. Doi la mână, fiecare municipiu reședință de județ are axă clară destinată pe Programul Operațional Regional, axa 4 privind mobilitatea urbană, unde au sume alocate pentru proiecte pe fonduri europene. Așa are și Primăria Timișoara pe regiunea vest, pe POR, suma de 55 de milioane de euro, axă care se închide la 31 decembrie 2018, iar la momentul ăsta nu s-a depus niciun proiect. Până la a se concentra în a crea astfel de alianțe, Alianța Vestului pentru fonduri europene și pentru proiecte cum am văzut autostrada Timișoara – Belgrad, proiecte care sunt gestionate de către Guvern, prin Ministerul Transporturilor, proiecte internaționale pe care niciodată primăria sau un grup de primării nu au cum să le rezolve, nu pot decât să zic că este o alianță constituită într-un scop electoral”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, președintele interimar al PSD Timiș a afirmat că i se pare „interesant” faptul că la constituirea Alianței Vestului nu au fost atrași primari de toate culorile politice, ci doar liberali.

„Nu este rău să se asocieze, dar sunt forme clare specificate de asociere. Sunt anumite asocieri specificate foarte clar în ghidurile de finanțare și care sunt eligibile la finanțare. Nu există în ghiduri astfel de eligibilitate pentru asocieri de municipii din aproape jumătate de țară”, a conchis Călin Dobra.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

1 COMENTARIU

  1. Primarii celor patru orașe sunt liberali destoinici sătui de incompetența crasă a conducerii centrale PSD. Dobra nu este în stare să lămurească situația dramatică a Muzeului Național al Banatului ocultând cu bună știință și rea credință de un an de zile rezultatul expertizei comandate pe bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.