Lugojul, parțial alimentat cu apă, dar fără căldură și curent UPDATE 2...

Lugojul, parțial alimentat cu apă, dar fără căldură și curent UPDATE 2 A fost restabilită alimentarea cu energie electrică la Lugoj FOTO

0
DISTRIBUIȚI

lugoj zapada

Ninsorile abundente din ultimele două zile au produs pagube uriașe în județul Timiș. Printre cele mai afectate zone se numără orașul Lugoj, care a rămas, încă de ieri, fără energie electrică, căldură și apă la robinete.

Doar în această noapte, autoritățile au găsit o soluție de urgență pentru a rezolva parțial problema apei potabile. Astfel, un generator de mare putere a fost montat la stațiile de pompare ale uzinei de apă nr. 2 din Lugoj. În aceste condiții, orașul a fost parțial alimentat cu apă.

Conform reprezentanților ISU Timiș, un alt generator a fost trimis de la ISU Bihor, însă acesta nu a putut fi instalat la uzina de apă nr. 1 din Lugoj, „din cauza drumului de acces la uzină”.

„Pe parcursul zilei de luni sper să fi reluată și alimentarea cu energie electrică a întregului oraș, iar toți cetățenii vor avea apă curentă”, a afirmat Călin Dobra.

Tot în cursul nopții de duminică spre luni, trei generatoare au ajuns în orașul Făget și asigură energia electrică la Spitalul TBC, alimentează două cartiere, un site de telecomunicații și stația de pompieri. La ora 11, la Lugoj se va organiza un comitet local pentru situații de urgență la care vor participa prefectul de Timiș, președintele CJ Timiș și reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în situațiile de urgență.

În această dimineață, la nivelul județului Timiș erau 57 de localități total sau parțial nealimentate cu energie electrică, fiind afectate peste 45.000 de persoane. De asemenea, în județul Arad erau aproape 12.000 de persoane care nu aveau energie electrică, din 32 de localități, iar în Caraș-Severin – 49 de localități. Furnizorul de energie electrică a anunțat că un număr de 93 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor se află pe teren pentru remedierea avariilor apărute în rețelele de înaltă și medie tensiune aflate în aria de responsabilitate a companiei.

Luni și marți, în urma ninsorilor abundente, toate școlile din județul Timiș au fost închise.


Totodată, cursurile au fost suspendate, luni, în 62 de unități de învățământ din Caraș-Severin și în 39 de școli din județul Arad.

UPDATE Conform unui comunicat Enel, până astăzi la ora 12.00 zeci de localități din vestul țării aveau încă probleme cu alimentarea cu energie electrică, după cum urmează: 57 în Timiș, 47 în Caraș-Severin, 28 în Arad și 29 în Hunedoara.

UPDATE 2 Alimentarea cu energie electrică a Lugojului a fost restabilită în jurul orei 14.00, estimarea inițială pentru remedierea acestei probleme fiind ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.