Mai mulți migranți, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera...

Mai mulți migranți, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în zona de competenţă doi cetăţeni din Albania și unul din Kosovo care au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, respectiv doi cetăţeni străini, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă fraudulos din ţară.

„În data de 27.12.2018, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au observat și interceptat trei persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, pe direcția localității de frontieră Beba Veche. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi le-au condus la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Albania și unul din Kosovo, cu vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.


Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În aceeași zi, la un alt punct de trecere a frontierei, doi migranți din Orientul Mijlociu au fost opriți în timp ce încercau să meargă în direcția opusă. „Polițiștii din cadrul Sectorului P.F. Jimbolia au depistat în apropierea localității Jimbolia două persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia, acestea fiind preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de un cetățean din Irak în vârstă de 20 de ani și unul din Palestina în vârstă de 25 de ani, ambii solicitanți de azil pe teritoriul României. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Serbia, pentru a merge mai departe în alte state din Uniunea Europeană”, spune comunicatul IPTF Timișoara.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei doi cetățeni din Albania si cetățeanul din Kosovo, fiind anunţate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

De asemenea, cei doi cetățeni din Palestina și Irak sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat fiind preluaţi de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.