Marile orașe din vestul României, alianță pentru dezvoltare. Mesaj tranșant în privința...

Marile orașe din vestul României, alianță pentru dezvoltare. Mesaj tranșant în privința ideii de separatism teritorial GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-257486688">

Primarii din Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea și Arad au semnat, astăzi, la sediul primăriei din orașul de pe malurile Begăi actul de înființare a Alianței Vestului – AVE- care se dorește a fi primul pas spre o asociație de dezvoltare inter-regională care-și propune să urmărească realizarea mai multor obiective de infrastructură, dar și de dezvoltare locală. ”Aș vrea să vă spun ce nu este această inițiativă – nu are niciun fel de legatură cu niciun fel de proiect de separatism teritorial sau de a pune sub semnul întrebării statul unitar român. Acest proiect nu este îndreptat împotriva guvernului de la București, ci dimpotrivă, împreună să avem o Românie mai puternică și mai bogată”, a susținut Emil Boc.

Nicolae Robu a susținut că actul semnat astăzi este ”un document temelie”.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan a explicat că ”scopul nostru este ca, punând împreună forțele și energiile noastre să facem ca orașele noastre să fie mai prospere. Credem că orașele aliate, acționând în comun, să fie mai accesibile și atractive pentru investitii din fonduri europene. Unul dintre obiectivele imediate este să constituim o asociaţie de dezvoltare interregională care să fie un partener al guvernului, pentru ca în exercițiul financiar viitor să aibă un capitol dedicat. (…) Conectarea mai bună dintre cele patru orașe rutier, feroviar și din punct de vedere al ideilor, al sistemelor informatice, al mediului universitar ne propunem să fie un baraj pentru migrarea românilor în Europa. Studiile arată că o bună parte din români optează pentru o migrație internă. Această dezvoltare economică pe care o urmărim ne propunem să fie un factor de atracție pentru ca cei care caută un viitor mai bun să îl găsească în România”. Bolojan a anunțat că documentul semnat, astăzi, va fi dublat, în primul trimestru al anului viitor, de hotărâri ale consiliilor locale din cele patru orașe pentru realizarea asociației. Primarul din Oradea a susținut că este important ca asociația să demonstreze concret că a realizat ceva și apoi să primească alți membri, asta deși Robu s-a grăbit să anunțe că sunt și alții care și-ar dori să facă parte din Alianța Vestului, dar că nu face publice numele.

Printre proiectele importante de infrastructură pe care asociația și le dorește realizate se numără finalizarea autostrăzii Transilvania și, practic, conectarea celor patru orașe, electrificarea căii ferate între Oradea și Arad, astfel încât să se poată ajunge cu tren de mare viteză în două ore de la Cluj-Napoca la Timișoara sau construirea a două spitale regionale la Timișoara și Cluj-Napoca.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

  1. Alianta facuta pentru tampiti! Boc a pompat bani la Cluj cat a fost prim-ministru, Bolojan a lucrat cu oameni capabili care au stiut sa atraga fonduri europene si a reabilitat zeci de fatade de cladiri – si nu numai – iar mascaricii astia doi de la Arad si Timisoara nu sunt in stare sa administreze nici orasele in care sunt primari. Aradul e in paragina, Timisoara aproape la fel, colcaie gunoaiele peste tot, iti rupi picioarele pe trotuare, transportul in comun e o gluma proasta, dar frustratii cu tulburari de personalitate au ambitii regionale. As vrea sa stiu, concret, cum fac ei cai ferate si autostrazi atata vreme cat infrastructura feroviara si rutiera tine de minsterul transporturilor, cum vor fi ei „stat in stat” sa faca toate aiurelile pe care le vara pe gat prostilor. Da’ cu ce promisiuni ar putea candida Falca-Dumnezeu la europarlamentare si Robu-Dumnezeu la inca un mandat daca n-ar primi o mana de ajutor din partid, de la cei care au mai facut cate ceva in orasele pe care le gospodaresc? Diabolic plan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.