Mirajul banilor. Zona de vest a țării rămâne una dintre cele mai...

Mirajul banilor. Zona de vest a țării rămâne una dintre cele mai atrăgătoare în ceea ce privește beneficiile oferite de angajatori

0
DISTRIBUIȚI

Timişul rămâne în continuare un magnet pentru românii din toate zonele ţării. Ei vin aici să se angajeze, în speranţa unul loc de muncă stabil şi a unui salariu care să le ofere un trai liniştit. Iar datele oficiale confirmă interesul pentru veniturile din cel mai vestic judeţ al ţării.

Bucureştiul rămâne de departe lider naţional la salarii, arată cercetarea celor de la paylab.ro, un comparator salarial care utilizează datele oferite chiar de angajaţi.


Aici venitul net ajunge, în medie, la 2.723 de lei. Timişul, chiar dacă este cea de-a doua cea mai dezvoltată zonă economică din România, nu este următorul judeţ la capitolul salarii. Acest titlu aparţine Clujului, judeţul aflat în acest moment în plin „boom” economic, creşterile salariale fiind permanente. Ardelenii au ajuns la un venit mediu net de 2.664 lei. Timişul e pe locul trei cu 2.656 de lei.

Diferența față de capitală

Datele oficiale arată pentru Timiş un salariu net de 2.891 de lei, în timp ce pentru Bucureşti era de 3.535 de lei net. La nivel de industrii, cele mai mari salarii sunt oferite în IT şi telecomunicaţii, banking sau asigurări şi fonduri de pensii. La celălalt capăt al topului se află industrii precum HoReCa, industria textilă sau cea alimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.