Mobilizare de forțe a autorităților pentru codul portocaliu de ninsoare. Cum s-a...

Mobilizare de forțe a autorităților pentru codul portocaliu de ninsoare. Cum s-a acționat în Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1185269818">

Peste 100 de pompieri sunt pregătiți să intervină în orice moment în caz de urgență, iar codul portocaliu de ninsoare care a fost în vigoare până la ora 12.00 le-a dat cu siguranță de lucru.

Astfel, în intervalul orar 08.30 – 12.00 ISU Timiş a fost solicitat şi a intervenit la 13 situații de urgență: două accidente rutiere, șase victime, dintre care o victimă decedată; un incendiu autoturism; patru degajări copaci căzuţi şi cinci degajări cabluri căzute; un incendiu container de depozitare materiale.

De asemenea, azi între orele 05.30 și 12.00 DRPD Timișoara a mobilizat zeci de utilaje pe drumurile din județ: SDN Timișoara a acționat/patrulat cu 49 aututilaje şi s-au răspândit 219,5 tone material antiderapant pe DN6, C.T., DN69, DN58B, DN57, DN59A, DN59B, DN59C, DN59E, DN68A, DN59D. Secția Autostrăzi a acționat/patrulat cu 67 aututilaje şi s-au răspândit 912 tone material antiderapant pe A1, A6, A11, DN7G.

„Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la sediul ISU Timiș a fost convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a intervenției și Grupa Operativă ISU Timiș. În aceste momente, la nivelul municipiului Timișoara, unde s-au înregistrat cele mai multe situații de urgență, se acționează cu peste 120 de pompieri militari și autospeciale de intervenție. De asemenea, peste 100 de pompieri au fost alertați și asigură permanența, fiind pregătiți să intervină în orice situație”, a transmis ISU Timiș.

Pe Timișoara se acționează, în funcție de necesitate, cu opt răspânditoare material antiderapant, opt utilaje cu lamă, opt buldoexcavatoare, șase miniîncărcătoare și 15 autobasculante, fiind răspândite 150 tone de material antiderapant.

UPDATE În Timișoara se circulă în condiții de iarnă, zăpada nefiind curățată nici pe câteva artere importante, dovadă fiind imaginile cu intersecția din dreptul hotelului Continental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.