Parlamentar de Timiș: Prefectul să-și dea demisia pentru întreruperile de curent UPDATE...

Parlamentar de Timiș: Prefectul să-și dea demisia pentru întreruperile de curent UPDATE Eva Andreaș: „Noi avem treabă în județ, nu stăm să ascultăm ce spune domnul Pirtea”

1
DISTRIBUIȚI

Un parlamentar de Timiș consideră că vinovat pentru faptul că mii de locuitori nu au încă curent în locuințe, la câteva zile de la ninsoarea abundentă, este prefectul județului, Eva Andreas. Este vorba de deputatul liberal Marilen Pirtea, care îi cere demisia prefectului județului Timiș.

„După cinci zile de criză gravă în furnizarea energiei electrice, situație apărută imediat după primele căderi abundente de zăpadă în județul Timiș, mii de gospodării sunt lipsite de energie electrică. Drepturile contractuale ale clienților sunt încălcate, cele mai elementare norme de siguranță energetică fiind acum neglijate în județul Timiș. În tot acest timp, autoritățile județene rămân neputincioase, fără capacitatea de a propune soluții de criză, pentru a susține interesele oamenilor”, a precizat Marilen Pirtea

Deputatul liberal le bate obrazul autorităților județene pentru faptul că nu s-au deplasat în localitățile afectate, ci doar au ținut ședințe în „birourile calde”.

„Criza reală din județ nu le-a trezit foarte mult interes autorităților județene. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a organizat întâlniri doar în birourile calde din sediul Instituției Prefectului – Județul Timiș, fără să se deplaseze în localitățile afectate. Deși este o iarnă normală, fără să fie ceva ieșit din comun, oamenii se încălzesc și își fac lumină în case prin soluții improvizate, cu lumânările, așa cum era și cu un secol în urmă. Probabil că la sărbătoarea Centenarului nu s-a mai așteptat nimeni ca în județul Timiș să mai apară astfel de crize energetice grave, situații de urgență care să afecteze zeci de localități și mii de familii”, afirmă deputatul liberal.

Marilen Pirtea atrage atenția asupra faptului că mai multe localități nu au încă energie electrică, în comuna Tomești ar fi arbori căzuți pe linia electrică, deasupra DJ 684, iar riscul de a pica pe șoferi ar fi foarte mare.


De asemenea, probleme sunt și în Colonia Fabricii, Dumbrăvița, Recaș, Victor Vlad Delamarina, Bucovăț, Giarmata, Giulvăz, Ghilad, Deta, Lugoj sau Făget, dar și în multe alte localități, capriciile iernii s-au transformat în calamități.

„E timpul să o spunem: neputința și incapacitatea autorităților sunt evidente nu pe vreme bună, ci atunci când e nevoie de o intervenție rapidă și decisă, pentru a apăra condițiile de viață în care trăiesc cetățenii județului. Este foarte posibil ca reprezentanții Enel Banat să nu informeze complet Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere cât de profund este decalajul dintre necesitățile și disponibilitățile infrastructurii lor. Fără să construiască soluții de ieșire din criza de furnizare a energiei, autoritățile județene aruncă vina doar în curtea furnizorului și consideră că s-au derobat de orice responsabilitate. Această atitudine îi costă pe oamenii din Timiș zile și nopți de frig, lipsa iluminării, condiții disperate, în preajma sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou. Pentru această incapacitate dovedită a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cerem demisia Prefectului Județului Timiș, primul responsabil de coordonarea Comitetului. Solicităm de urgență soluții concrete din partea celor responsabilizați de lege, pentru ieșirea din criza energetică ce afectează cetățenii județului Timiș”, a conchis liberalul Marilen Pirtea.

UPDATE Eva Andreas a comentat afirmațiile făcute de liberalul Marilen Pirtea, precizând că nu stă să asculte ce spune parlamentarul, pentru că are treabă în județ.

„Din păcate, unii încearcă să politizeze o situație de criză pentru a câștiga capital electoral. Noi avem treabă în județ, nu stăm să ascultăm ce spune domnul Pirtea. Am solicitat suplimentarea numărului de generatoare, astăzi s-a alimentat orașul Făget, ne-a preocupat în toată această perioadă situația oamenilor din zonele fără energie electrică. Am solicitat astăzi și un elicopter care să ajute la localizarea arborilor căzuți pe liniile de înaltă tensiune. Din păcate, nu suntem singurul județ cu aceste probleme. Carașul, Aradul și Hunedoara au încă probleme cu energia electrică. Monitorizăm împreună cu primarii situația din zonă”, ne-a declarat Eva Andreaș.

1 COMENTARIU

  1. Serios? Domnule Pirtea, dar oare stalpii nu sunt ai unei societati la care ne inchinam ca la moaste? Respectiv ENEL sau cum so mai fi numind. O fi de vina prefectul ca nu a stat langa stalp sa nu cada. Dar societatea aia nu are nici o raspundere? NU, ea doar trebuie sa incaseze tarife nesimtite la energie. Hai ca esti pe langa. Si tu esti vinovat in aceeasi masura, poate chiar mai mult!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.