Pericol de focar de infecție în patru zone din Timiș. De ce...

Pericol de focar de infecție în patru zone din Timiș. De ce nu sunt colectate deșeurile

0
DISTRIBUIȚI

Situație alarmantă în patru zone din județul Timiș. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, astăzi, că în urma unui conflict izbucnit între firma care ridică gunoiul de la populație și cea care trebuie să îl transporte de la stații la deponeul de la Ghizela a izbucnit un conflict. Astfel, de câteva zile, locuitorii din zonele Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta și Făget au rămas cu deșeurile neridicate.

„Avem o situație delicată într-o parte a județului Timiș. Societatea Brai Cata a intrat într-un conflict comercial cu societatea Polaris, Brai Cata având responsabilitatea colectării deșeurilor de la cetățeni, Polaris-ul având responsabilitatea transportului deșeurilor de la stații la deponeul de la Ghizela.


Nu este obligativitatea noastră și nici nu avem pârghiile de a intra într-o dispută comercială între două societăți, dar această dispută, din păcate, la momentul acesta, afectează sistemul integrat de management al deșeurilor, prin fluxul de deșeuri care trebuie respectat în cadrul proiectului pe fonduri europene. Astăzi vom avea o ultimă analiză și vom lua decizia de a convoca un Comitet de Situații de Urgență, dacă este necesar, să avem un sprijin clar din acest punct de vedere legat de afectarea proiectului pe fonduri europene”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, este vorba de proiectul european în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro care riscă să fie afectat în urma acestui conflict, în cadrul căruia a fost realizat și deponeul de le Ghizela.

„La 31 decembrie este închiderea acestui proiect, urmând monitorizarea lui pe cinci ani de zile. Proiectul are o valoare de aproximativ 45 de milioane de euro. Discutăm de construcția deponeului, de construcția stațiilor, de achiziționarea de autospeciale pentu transportul deșeurilor și implementarea proiectului. S-a luat o decizie scurtă, de două, trei zile de a transporta deșeurile direct la Ghizela, dar nu este decizia salvatoare decât dacă Comitetul pentru Situații de Urgență va hotârî acest lucru, astfel încât în momentul în care va veni echipa de control pe proiectul pe fonduri europene, să avem la bază niște justificări clare. Nici nu sunt colectate deșeurile și nici nu sunt transportate cele care au fost colectate până la momentul acesta”, a mai precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.