Pero Defformero: „Muzica noastră vine din adâncul crâșmei balcanice și are texte...

Pero Defformero: „Muzica noastră vine din adâncul crâșmei balcanice și are texte infecte“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-439447090">
Formația sârbească Pero Defformero a susținut un concert la Timișoara

Trupa sârbească Pero Defformero a reușit să creeze o atmosferă electrizantă vineri seara în incinta clubului Capcana din Timișoara, amestecul lor de turbo folk cu accente heavy metal și hard rock fiind savurat pe deplin de spectatori.

Formația care a luat naștere acum 25 de ani în Novi Sad la inițiativa chitaristului Saša Friš a reușit încă din primele clipe să făurească toate premizele unei seri reușite, iar la îndeplinirea acestui țel a contribuit din plin și prestația solistului Goran „Biške” Biševac. Alături de piese cunoscute, sârbii au cântat și noul lor single „Lola“.

Șarmul celor de la Pero Defformero constă și în faptul câ din când în când, când nu te aștepți, introduc în sound frânturi din piese celebre, cum ar fi „Ein Zwei Polizei” (Mo-Do), „Smoke on the water” (Deep Purple) sau „Who let the dogs out” (Baha Men). Fiecare spectacol oferit de trupa alcătuită din Goran „Biške” Biševac – voce, Saša Friš – chitara, András Ispán – chitară bas și Luka Jelisavčić are parte de o magie aparte, iar energia degajată de ei de pe scenă nu are cum să te lase indiferent. Înaintea concertului din Timișoara, basistul trupei, András Ispán ne-a acordat un interviu.

– Sunteți pentru a treia oară în Timișoara și ați împlinit 25 de ani de existență. Care este secretul longevității și cum s-a născut această nebunie turbo folk cu metal?
– Am mai fost invitați la Câta Festival și am mai concertat și la Manufactura. Cei 25 de ani de activitate… adevărul e că o bună bucată de vreme trupa nu a mai cântat. Totul s-a născut ca o năzbâtie a chitaristului Saša Friš, el a inventat asta. Vroiam să facem mișto de tot ce există, de mentalitatea balcanică. Muzica noastră vine din adâncul crâșmei balcanice și are texte infecte. E clar, muzica asta nu le place tuturor, dar….avem o doză mare de umor…
– Cum reacționează publicul care nu înțelege textele voastre?
– Este surprinzător, dar avem succes și-n locuri unde lumea nu știe sârbește. Nu înțeleg de ce le place, poate e datorită faptului că avem un stil aparte. Nu știu dar ne bucurăm că avem succes în multe locuri…
– Ultimul vostru disc a apărut acum patru ani. Când veniți cu un material discografic nou în fața fanilor?
– Avem câteva schițe de piese, dar adevărul e că nu suntem mulțumiți de ele, așa că le vom mai prelucra încă o dată. Adevărul e că vroiam să scoatem un disc nou în vara acestui an, dar nu ne-a ieșit. Avem două – trei piese finisate, la restul mai lucrăm. O să apară… undeva în viitor.
– Care este rețeta succesului Pero Defformero?
– Habar n-am. Poate …cântăm când ne simțim bine, nu mergem oriunde și oricând. Dacă ne-am lua mai în serios, poate am putea chiar să trăim din muzică. Dar…ne e bine cum suntem. Am mai cântat în spațiul ex – yugoslav, dar am fost și-n Elveția sau la Viena, unde sunt mulți sârbi. Succesul vine și pentru că facem mișto de tot. Solistul nostru știe puțin engleză, dar e mai interesant să folosească limbajul balcanic. Nu cântăm cover-uri, dar din când în când, ca și poantă mai aruncăm câte 20 – 30 de secunde dintr-o piesă celebră. După ce a murit Lemmy am cântat Ace Of Spades, în sârbește. Mai facem uneori glume din astea, dar lăsăm cover-urile pentru alții, nu e terenul nostru. Noi facem mișto de tot, în modul nostru cârciumăresc.

Foto: Robert-Mihai Birlibescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.