Prima ninsoare în Timișoara. Cum spun reprezentanții primăriei că se acționează pentru...

Prima ninsoare în Timișoara. Cum spun reprezentanții primăriei că se acționează pentru deszăpezire

0
DISTRIBUIȚI

Prima ninsoare abundentă din această iarnă i-a luat din nou prin surprindere pe reprezentanții Primăriei Timișoara. Numeroși timișoreni au postat fotografii pe rețelele de socializare, în această dimineață, și s-au plâns de faptul că pe strada pe care locuiesc nu au văzut niciun utilaj care să intervină pentru a deszăpezi.

Pe de altă parte, Robert Kristof, city-managerul Timișoarei, ne-a declarat că se acționează pentru curățarea străzilor de zăpadă încă de aseară, din momentul căderii primilor fulgi de nea. Prioritate au intrările în oraș și străzile principale.

„Activitatea de deszăpezire s-a desfășurat non-stop încă de ieri, de la ora 20.00, când s-au depus primii fulgi de zăpadă.


Prioritare au fost intrările în oraș și străzile principale, apoi drumurile secundare. SDM a acționat cu tot efectivul necesar pentru a face căile rutiere practicabile, cantitatea totală de material antiderapant împrăștiat fiind de 120 de tone”, ne-a declarat Robert Kristof.

City managerul Timișoarei le-a transmis cetățenilor să înțeleagă că este cod portocaliu de ninsori, „ninge încontinuu de ieri seară, motiv pentru care rog șoferii să conducă prudent și să doteze autoturismele adecvat”.

Vă reamintim că Primăria Timișoara nu a încheiat licitația privind desemnarea unei firme care să se ocupe de deszăpezire. În aceste condiții, serviciul a fost atribuit direct către Societatea de Drumuri Municipale, aflată în subordinea municipalității.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, în Timișoara s-a intervenit pentru curățarea străzilor de zăpadă, până la ora 06.00, cu unsprezece utilaje, 12 lucrători și două camionete.

Județul Timiș se află din această dimineață, de la ora 06.00, și până mâine, la ora 12.00, sub cod portocaliu de ninsori abundente. „În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h”, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.