Cod portocaliu de ninsoare în Timiș. Persoane fără adăpost salvate de pe...

Cod portocaliu de ninsoare în Timiș. Persoane fără adăpost salvate de pe stradă, accidente și copaci doborâți FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Codul galben de ninsoare a fost resimțit din plin în Timiș începând de vineri seara, iar autoritățile au avut o noapte plină înainte de intrarea în vigoare a codului portocaliu valabil în această dimineață, între orele 6.00 și 12.00.

Astfel, noaptea trecută ISU Timis a efectuat un numar de 21 patrule pentru identificarea persoanelor fără adăpost a căror viață ar putea fi pusă în pericol de condițiile meteo. „La aceasta acțiune au participat 35 subofiteri și 21 de autospeciale. Pe timpul misiunii au fost identificate cinci persoane fara adăpost, patru în Timișoara și una în Buziaș, trei dintre acestea fiind transportate la CPU/UPU și două la spațiile de cazare. IPJ Timis a efectuat o patrulă, fiind identificată o persoană, Poliția Locală Timișoara a efectuat opt patrule, fiind indetificată o persoană, acestea fiind transportate la spațiile de cazare. SAJ Timis a efectuat trei patrule, fiind identificate două persoane și transportate la UPU. În intervalul orar 20.00 – 05.00, ISU Timiș a fost solicitat să intervină la cinci accidente rutiere, soldate cu două victime”, a transmis ISU Timiș.

Atât traficul rutier, cât şi cel feroviar şi aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu au fost drumuri sau căi ferate închise, iar pe Aeroportul Internaţional Timişoara era dimineaţa deschis pentru zbor. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din vestul țării. În cursul nopţii 288 de utilajele de deszăpezire au acționat pe durata întregii nopți fiind răspândite aproape 3.000 de tone de material antiderapant si 6 tone de clorură de calciu, din care 1.200 de tone pe autostrăzile A1 si A6. Se recomandă circulația cu atenție și acordarea de prioritate utilajelor de deszăpezire. Informații despre starea părții carosabile puteti afla pe pagina www.drdptm.ro sau telefonic la dispecerat la numarul de telefon 0256/246620.

CFR nu a anunţat că sunt căi ferate închise, dar se circulă în condiţii de iarnă. În cursul dimineţii o parte dintre trenurile care veneau spre Timişoara aveau întârzieri. De asemenea, dimineaţa Aeroportul Internaţional Timişoara era deschis circulaţiei, cursele spre mai multe destinaţii fiind deschise pasagerilor.

UPDATE „În intervalul orar 05.00 – 08.30, ISU Timiș a intervenit la opt situații de urgență: trei intervenții copaci căzuți, trei intervenții cabluri căzute, un accident rutier cu trei victime, un accident rutier urmat de incendiu.


Pe drumurile nationale și judetene și pe sectorul de autostradă, se acționează astfel: pe sector autostradă cu 31 utilaje; pe drumurile naționale – 43 de utilaje; pe drumurile județene – 29 de utilaje; în municipiul Timișoara – 11 utilaje, 12 lucrători și două camionete;
Nu au fost raportate probleme deosebite pe caile de comunicații”, a transmis ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.