Primăria Timişoara primește o mână de ajutor de la Ministerul Dezvoltării. Termenul...

Primăria Timişoara primește o mână de ajutor de la Ministerul Dezvoltării. Termenul de depunere a dosarelor pentru finanțări europene a fost prelungit

0
DISTRIBUIȚI

Munca de convingere depusă de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest timp de un an de zile prin care solicita depunerea la timp a dosarelor de finanţare a proiectelor din bani europeni, pe Axa 4, a fost degeaba. Aşa cum am anunţat deja, prin vocea preşedintelui ADR Vest, Sorin Maxim, conform tradiţiei româneşti, termenul limită de depunere a proiectelor a fost prelungit.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional 2014-2020, a emis ordin de prelungire ale termenului de depunere pentru cererile de finanţare în cadrul apelurilor de proiecte destinate municipiilor reședință de județ până la data de 29.03.2019, ora 12.00. Vă reamintim că Primăria Timişoara nu a fost capabilă să depună nici măcar un singur dosar de solicitare de finanţare. Capitala Banatului avea alocați 53 de milioane de euro, pe care ar fi putut să îi piardă dacă cei de la minister nu ar fi prelungit termenul.

Decizia ministerului se va aplica la toate cele cinci apeluri de proiecte aferente Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile: Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă; Obiectivul specific 4.2  – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului; Obiectivul specific 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale; Obiectivul specific 4.4 – Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă; Obiectiv specific 4.5 – Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

Vă reamintim că alocarea în cadrul axei prioritare 4 aferentă Regiunii Vest este de 150,37 milioane euro, iar alocările pentru fiecare municipiu reședință de județ sunt: municipiul Arad – 43,33 milioane euro, municipiul Deva – 26,73 milioane euro, municipiul Reșița – 26,98 milioane euro și municipiul Timișoara – 53,33 milioane euro.

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.


Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro – contribuția națională. Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.