Primarul Robu, „amnistie” pentru PNL Timiş. De ce îi exclude pe liberali...

Primarul Robu, „amnistie” pentru PNL Timiş. De ce îi exclude pe liberali de la plata taxei pe paragină

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a declarat, în cadrul unei audienţe online cu tinerii din Timişoara, că nu va aplica taxa pe paragină pentru clădirea din Piaţa Unirii în care îşi desfăşoară activitatea membrii PNL Timiş, filială pe care o conduce, pentru că a primit asigurări că imobilul va intra în renovare cât de curând.

Edilul local a explicat că liberalii deţin doar parterul clădirii, la etaj fiind alţi proprietari. „A fost foarte greu pentru că sunt proprietari privaţi de apartamente acolo. Acuma au fost cumpărate cele mai multe de un italian şi suntem în linie dreaptă. Eram pe punctul să aplic amenda şi să se intre la taxa pe paragină, dar mi s-a prezentat documentaţia, inclusiv cu avize de la monumente, şi în curând va începe reabilitatea acelei clădiri superbe”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Clădirea istorică în care se află sediul PNL Timiş, construită între anii 1906 şi 1908, este una dintre cele mai spectaculoase din oraş.


Aici trebuie refăcută faţada, tâmplăria şi trebuie refăcut şi acoperişul.

În acest an, 1.500 de proprietari au fost pedepsiţi să plătească taxa pe paragină pentru că nu şi-au întreţinut clădirile în care locuiesc. „(…) un impozit de 6 ori mai mare decât îl plătesc. Nu îl plătesc, le scoatem la executare silită proprietăţile”, a spus primarul. „O spun cu titlu de atenţionare, nu de ameninţare. Stimaţi timişoreni, faceţi eforturi şi întreţinăţi-vă clădirile. (…) Nu merge că stau acolo, dar mă doare-n cot cum arată clădirea în care stau sau pe care o deţin în proprietate integral sau parţial”, a mai spus Robu.

Primarul vrea să înăsprească şi sancţiunile pentru cei care acoperă cu graffiti clădirile din oraş. „Îi cam prindem, dar nu-i prindem din prima şi îi uscăm, că îi punem să plătească toate daunele, nu doar amenda. S-a greşit cu ei că multă vreme au fost puşi să plătească numai amenda. Dar când îi punem să plătească refacerea întregii faţade a unei clădiri nu o să mai îndrăznească pentru că se vor usca de bani, va trebui să îşi vândă apartamentele sau le vom lua cu forţa pur şi simplu, să se înveţe minte”, a spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.