Primarul Robu despre deszăpezire, după ce meteorologii au anunțat ninsori abundente în...

Primarul Robu despre deszăpezire, după ce meteorologii au anunțat ninsori abundente în Timiș: „Sperăm să facem față”

3
DISTRIBUIȚI

O avertizare cod portocaliu de ninsori a fost emisă, astăzi, de Administrația Națională de Meteorologie, fiind valabilă inclusiv pentru județul Timiș.

Vă reamintim că deși sunt șanse mari să se așterne primul strat consistent de zăpadă pe străzile Timișoarei, începând de mâine, primăria nu a finalizat licitația privind desemnarea unei firme care să se ocupe de deszăpezire.

În acest condiții, Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că a fost atribuit direct acest serviciu către Societatea de Drumuri Municipale Timișoara, care aparține municipalității.

„Are cine să ne curețe străzile. Este contract încheiat cu SDM-ul și o să vedem cum vom face față, evident că ne străduim să facem față cu mobilizare la maxim a ceea ce putem mobiliza. Nu știu câte utilaje are SDM-ul, nu m-am ocupat eu, city managerul se ocupă de problemă. El a discutat toate detaliile cu SDM-ul, eu am discutat doar în principiu cu directorul SDM, m-a asigurat că și-a luat sare și, mă rog, alte substanțe care se folosesc împotriva poleiului, împotriva depunerii zăpezii, că are utilajele funcționale, de detaliile de organizare se ocupă city-managerul.


Nu se putea semna decât un contract pe 30.000 de euro, cu atribuire directă, asta până la sfârșitul acestui an. În 2019 se poate face o altă atribuire de 30.000 de euro”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei nu a putut preciza câte firme s-au înscris la licitație, termenul limită de depunere al ofertelor fiind 4 decembrie și a adăugat că nu îl preocupă acest subiect, ci așteaptă doar rezultatul final.

„Nu știu câte firme s-au înscris la licitație. Eu nu mă implic niciodată la licitații, aștept cu nerăbdare să mi se dea vestea că s-a încheiat licitația cu succes. Din păcate, uneori primesc această veste, alteori nu. Nu mă preocupă deloc, pentru că vreau să dau un semnal pentru toți angajații primăriei că licitațiile trebuie să fie ultracorecte, să câștige oferta cea mai bună, de aceea nu îmi manifest niciun interes în perioada de ofertare și analiză a ofertelor. Când am primit raportul final, primesc informația de bine sau de rău și mergem înainte”, a mai precizat Nicolae Robu.

După conferința de presă, primarul Timișoarei le-a mai declarat jurnaliștilor că, în cazul în care va ninge pe străzile orașului, „sperăm să facem față, suntem într-o situație de forță majoră, că nu am reușit cu licitația să contractăm un operator. Avem un contract semnat cu SDM și sperăm să facem față”.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori valabilă mâine, între orele 06.00 – 12.00, inclusiv pentru județul Timiș. De asemenea, din această noapte, intră în vigoare și un cod galben de ninsori, valabil de la ora 23.00 până duminică, la ora 18.00.

3 COMENTARII

  1. Ce nenorocire pe Timișoara;suntem în situația din anul trecut.Nu știe,dl.primar,câte utilaje are SDM-ul,apoi că nu-l preocupă situația licitațiilor pentru deszăpezire.Sigur Timișoara va fi blocată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.