Realizarea podului Jiul costă cinci milioane de euro. Când ar putea începe...

Realizarea podului Jiul costă cinci milioane de euro. Când ar putea începe lucrările

0
DISTRIBUIȚI

pod jiul

Pas important făcut de Primăria Timișoara astfel încât Podul Jiul să poată fi realizat. În ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, aleșii au votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Construire Pod peste Bega – str. Jiul”.

Conform primarului Nicolae Robu, urmează ca proiectantul să realizeze, în trei luni, proiectul tehnic cu detaliile de execuție.

“În primăvară scoatem la licitație această lucrare pentru execuție și sperăm că licitația va decurge cu bine, astfel încât să începem lucrările cât mai repede. Este un proiect la care ținem foarte mult, fiind primul pod complitamente nou după 50 de ani în Timișoara. Are valoare de simbol, pentru că sparge această stagnare care durează de aproape jumătate de secol.


Orașul s-a dezvoltat, dar, din păcate, nimeni nu a fost preocupat ca infrastructura de mobilitate să țină pasul cu dezvoltarea, iar noi trebuie să acționăm în forță. În 2019 începem și cel de-al doilea pod nou, ISHO. Acolo nu suntem în stadiul de a da aprobări în consiliul local, mai trebuie niște avize, altminteri totul e gândit, conceput. Apoi vom lansa licitația pentru execuția lucrării”, a explicat Nicolae Robu.

Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre aflăm că podul Jiul va fi realizat în 18 luni, valoarea investiției ridicându-se la aproape 23 de milioane de lei, inclusiv TVA. Podul Jiul va avea o lungime totală de aproape 120 de metri, iar sursa de finanțare va fi bugetul local al Primăriei Timișoara.

“Având în vedere modernizarea pasajului CF strada Jiul – Calea Circumvalațiunii, este necesară dezvoltarea tramei stradale a municipiului prin asigurarea conectivității între malul sudic și nordic al Canalului Bega. În zona respectivă acest lucru se poate face prin realizarea unui pod ce va asigura continuitatea străzii Jiul până la Splaiul Tudor Vladimirescu, supratraversând râul Bega la circa 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la circa 320 de metri amonte de Podul Traian creând astfel o rută alternativă și diminuând traficul rutier din centrul orașului. Din toate aceste considerente și prin faptul că prognoza prevede o creștere semnificativă a intensității traficului, lucrările propuse sunt impetuos necesare și oportune”, scrie în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.