Ripensia şi-a făcut cadou de Centenar un loc salvator. Roş-galbenii au marcat...

Ripensia şi-a făcut cadou de Centenar un loc salvator. Roş-galbenii au marcat de cinci ori cu Brăila, dar doar două goluri s-au pus FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Ripi” a obţinut două victorii la rând pe „Dan Păltinişanu” şi a părăsit poziţiile retrogradabile. Succesul cu 2-0 în faţa Daciei Unirea Brăila o ajută indirect şi pe concitadina ACS Poli. Ambele goluri ale roş-galbenilor au fost marcate de ex-alb-violetul Alexandru Popovici.

Nici măcar o sută de persoane nu au fost pe „Marele oval” la o sută de ani de România. Puţinii fani ai Ripensiei au agitat însă steaguri şi au încercat să mai coloreze imaginea dezolantă a vastului stadion. Ripensia a atacat aproape permanent poarta lui Avram. În minutul 2 gazdele şi-au trecut în cont prima şansă de gol, şutul lui Dumiter a fost respins în faţă de portarul-căpitan al oaspeţilor iar apoi acesta a fost nevoit să intervină şi la şutul cu pământul al lui Zaluschi, respins în corner. Oaspeţii au avut doar două oportunităţi notabile. În minutu 18 Lu a reluat din voleu, dar pe direcţia lui Dobre iar nouă minute mai târziu Coteţ i-a testat vigilenţa tânărului goalkeeper de la distanţă.

Scorul a fost deschis în minutul 32, când Anghelina a centrat lung din patea stângă şi Popovici a finalizat, inedit pentru el, cu o lovitură de cap din opt metri. După acest moment Brăila a părut că se gândeşte la „derby-ul” cu ACS Poli. Iar Dumiter a mai avut o şansă mare în prelungirile primei părţi, când Dumiter a recuperat o minge degajată greşit, a driblat un adversar, dar a trimis din unghi pe lângă ţintă.

La zece minute de la reluare Popovici a împins mingea în plasă după o acţiune frumoasă în banda stângă a aceluiaşi Andrei Dumiter. Era 2-0 şi era evident că meciul e cam gata. Totuşi, roş-galbenii şi-ar fi putut îmbunătăţi golaverajul. În minutul 61 Bădăuţă s-a interpus pe direcţia şutului lui Dumiter şi a marcat dar a fost semnalizat în ofsaid. Două minute mai târziu şi Popa a marcat, dar era şi el aflat în afara jocului. Mai mult, cu zece minute înainte de final Dumiter a introdus şi el balonul în plasă, undeva la limită, căci a protestat către „asistent”, în van. Tot aripa stângă a bănăţenilor şi-a mai creat câteva şanse bune, dar a irosit-o şi pe cea mai mare: Singur cu portarul şi cu Mansour în dreapta, a ales să trimită previzibil în dreapta lui Avram.

Putea fi 3-0 şi în prelungiri, când niponul Takenori Kawagoe a şutat din mijlocul careului în bara din dreapta portarului Brăilei, mingea l-a lovit şi pe acesta în spate, dar s-a încăpăţânat să intre în poartă.

Ripensia a câştigat astfel trei puncte până la urmă mari în lupta din subsol şi iese la mal cu Alex Pelici la cârmă. Locul 13 cu 22 de puncte deocamdată.

Ripensia Timișoara: Dobre – Ad. Popa (cpt.), M. Toma, Hecsko, B. Străuţ – Burdeţ, Anghelina- Al. Popovici (75 Monea), Zaluschi (84 Kawagoe), Dumiter – Bădăuţă (64 Mansour). Antrenor: Alexandru Pelici.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram (cpt.) – Coteţ, Pleşa, Moroianu, Manu – Lu (74 Calu), Vitan – Van Den Driest, Le Metayer (64 Mihalcea), Hîmpea (84 Duţu) – Bebey. Antrenor: Florentin Petre.

Alex Pelici, mulţumit a doua oară la rând

Tehnicianul Ripensiei s-a arătat încântat de cifra zero din dreptul oaspeţilor, înregistrată şi în runda intermediară, contra Farului.


„E o victorie importantă pentru noi. Împotriva unei contracandidate, dacă vreţi, la evitarea retrogradării. Trei puncte preţioase. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, era greu şi datorită stării terenului, care al începutul meciului era îngheţat. Era important să-ţi menţii echilibrul şi apoi să joci fotbal, dar victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială, puteam să mai înscriem, dar ratăm cu foarte mare uşurinţă ocazii monumentale. Cred că am ratat astăzi din toate poziţiile. Îl felicit pe Alexandru Popovici pentru cele două goluri şi echipa pentru munca depusă”, a declarat Alexandru Pelici.

„Aş vrea să-l scot în evidenţă în mod special pe Anghelina, pentru sacrificiul lui, a jucat în teren şi e suspect de fractură de piramidă nazală. Dedicăm această victorie fanilor noştri, celor care sunt alături de noi, în momente bune şi mai puţin bune ale acestei familii a Ripensiei, cum îmi place mie să spun, care se formează încet încet. Ne bucurăm pentru că e al doilea meci în care nu am primit gol şi ăsta e un lucru bun. Dar cele mai importante sunt cele trei puncte”, a mai spus Pelici.

„Pentru că e o zi specială, aş vrea să transmit din partea Ripensiei La mulţi ani tuturor românilor, tuturor bănăţenilor, iubitori de sport, fotbal sau nu. Să fie sănătoşi, să fim un pic mai buni şi să ne respectăm unii pe alţii”. a precizat tehnicianul Ripensiei. Acesta a subliniat că următorul meci, cu Luceafărul, tot acasă, se va disputa în Ciarda Roşie, căci bihorenii au refuzat să joace joia viitoare pe „Dan Păltinişanu”, stadion care va găzdui peste o săptămân rugby internaţional.

„Concluziile sunt destul de simple. Am întâlnit un adversar foarte bun, cu un antrenor care are performanţe notabile în fotbalul românesc. Doar că nu e el prea norocos aşa, săracul, a fost dat la o parte în anumite zone, nu merita. Aşa suntem noi ăştia mai cuminţi, mai liniştiţi, încercaţi de soartă, trebuie să ne chinuim puţin.

Vizavi de joc, au prestat un joc bun, ştiam că au jucători de calitate, cu experienţă, care au jucat şi în prima ligă… Eu am avut pe foaie cred că 11 underi, dintre care doi de 15 şi 16 ani. Deocamdată la Brăila lucrurile sunt destul de neclare, aşteptăm să terminăm acest an aşa cum putem şi, bineînţeles, dacă voi avea susţinere şi vom avea susţinere să putem aduce cel puţin zece fotbalişti. Pentru că vor pleca mulţi, aceşti copii trebuie crescuţi bine. Per ansamblu sunt mulţumit de ei, ţinând cont că am jucat trei meciuri în opt zile, unii nu pot să ducă nici două… Plus că deplasarea a fost foarte lungă. Felicit echipa adversă pentru calitatea jocului şi pentru rezultat, sper să-şi facă un grup de care Timişoara are nevoie…”, a spus Florentin Petre, „principalul” Brăilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.