Ripensia încheie anul „en fanfare”: al treilea succes la rând cu Alex...

Ripensia încheie anul „en fanfare”: al treilea succes la rând cu Alex Pelici la cârmă. ACS Poli se „odihneşte” pe ultimul loc după „Derby-ul suferinţei” de la Brăila

0
DISTRIBUIȚI

FC Ripensia a confirmat revirimentul cu Alexandru Pelici pe bancă. Roş-galbenii au obţinut a treia victorie consecutivă în Liga a II-a în faţa Luceafărului Oradea, scor 2-0. Timişorenii din Ciarda Roşie au controlat jocul după deschiderea scorului şi vor petrece iarna cu acelaşi număr de puncte ca şi concitadina ASU Poli.

Prima şansă mare de gol pe un teren „Ciarda Roşie” „completat” cu nisip şi care a amintit de perioada Tehnometului a aparţinut oaspeţilor bihoreni. În minutul 17 Paraschiv a fost găsit cu o pasă pe culoar, a avansat, dar a şutat peste poartă din careu. Bădăuţă a replicat prea moale peste două minute, dar meciul s-a echilibrat. În minutul 26 Străuţ a reluat cu capul în stâlpul din stânga lui Moga în urma unui corner executat de C. Toma şi balonul a ricoşat în faţa porţii, acolo de unde Bădăuţă a înscris pentru 1-0. Au urmat momente mai slabe pentru ambele formaţii, dar mai pe placul gazdelor. Cu cinci minute înainte de pauză „Ripi” putea marca şi prin Dumiter, dar „aripa” stângă a şutat din întoarcere puţin pe lângă poartă după o preluare în stânga careului advers.

La reluare Anghelina, cu o mască fioroasă după fractura suferită la nas, a fost aproape de al doilea galben, dar a fost iertat de „central” şi Pelici a mutat inteligent, înlocuindu-l cu Mansour. Mai devreme, în minutul 58 Luceafărul a semănat pericol prin nou intratul Ţâră, al cărui şut a fost deviat peste poartă de Păduraru. Peste cinci minute Bădăuţă a oferit o nouă replică la cealaltă poartă iar oaspeţii l-au schimbat la rândul lor pe jucătorul cu avertisment, Preoteasa. Cu 12 minute înainte de final golul de 2-0 a venit neaşteptat de la un fundaş. Cei de la Luceafărul au încercat să îndepărteze pericolul după o fază fixă, dar balonul a ajuns de la adversar la Mihai Hecsko, care a avansat şi a marcat cu un şut pe jos la colţul lung. Pe final putea fi lejer 3-0 pentru ripensişti, care şi-au mai trecut în cont şanse bune de gol prin Monea, Mansour şi Dumiter, ultimul nelipindu-se la gol nici în ultimul minut al prelungirilo.

„Ripi” a acumulat după acest succes 25 de puncte şi ocupă locul 12, fiind la egalitate cu ASU Politehnica (locul 11), al cărei golaveraj e superior.

Ripensia: Păduraru – Ad. Popa, B. Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Anghelina (59, Mansour) – Monea, Zaluschi (77, Apro), Dumiter – Bădăuţă (81, Popovici). Antrenor: Alexandru Pelici.

Luceafărul: Moga – Prejmerean, Oros (cpt.), Băican, Moihedja – Mitrică, Preoteasa (67, C. Roşu), Chiorean, Al. Dulca (46, S. Pop) – G. Paraschiv (53, Ţâră), Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ.

„E foarte bine că atitudinea băieţilor e în primul rând foarte bună. Au înţeles, cum am spus când am venit aici, că eu nu sunt un salvator. Salvatorii sunt ei şi au arătat asta încet încet. Îi felicit pentru ce au făcut în etapele acestea. Era foarte important pentru noi să câştigăm cu echipele care sunt în imediata apropiere a noastră în ceea ce priveşte clasamentul. Am făcut un joc bun şi astăzi, chiar dacă în prima parte a fost un joc echilibrat. Până a căzut primul gol şi Luceafărul a avut o ocazie mare încare puteau să înscrie şi dacă ar fi făcut-o primii ne-ar fi fost mult mai greu. A fost un teren de luptă, un teren în care pe de oparte dezavantajată e echipa care construieşte. Nu pot să spun că oaspeţii au venit aici să joace distructiv, îi felicit pentru acest lucru, au pasat. Probabil posesia e acolo la jumate, poate chiar mai bună pentru ei. În special după ce am marcat al doilea gol ocaziile mari de gol ne-au aparţinut şi scorul putea fi mai mare. Dar nu cred că era meritat”, a declarat Alexandru Pelici. Tehnicianul Ripensiei a precizat că la echipă va avea loc o analiză, după care se va stabili strategia legată de transferuri.

„A fost o înfrângere, un moment psihologic în prima repriză când am ratat noi prin Paraschiv.


Dacă reuşeam să înscriem alta era soarta jocului, dar ăsta e fotbalul, a fost un joc frumos, de angajament, cu două echipe bune. Diferenţa a făcut-o două faze fixe. Noi avem foarte mulţi jucători tineri, lipsiţi de experienţă, dar mergem înainte, luptăm la fiecare joc, fiecare etapă. Sperăm ca acum la final de an să vină şi la noi Moş Crăciun cu vreo patru-cinci jucători şi eu sper că situaţia se va pune pe drumul cel bun”, a spus şi Cristian Lupuţ, tehnicianul Luceafărului.

ACS Poli, îngropată la Dunăre

Deşi optimismul era la cote înalte în tabăra lui ACS Poli după succesul cu Farul, timişorenii antrenaţi de Călin Cojocaru au preluat direct de la Dacia Unirea Brăila „lanterna roşie” înainte de sărbători. Gazdele s-au impus cu 2-0 (1-0).

Ben Abda Hamza a deschis scorul după doar opt minute cu o lovitură de cap după o „liberă” din stânga careului. După acest gol şi până la pauză Drăghici şi compania au avut mai multe şanse de a restabili egalitatea, toate irosite. Cea mai mare în minutul 45+2 când principalului atacant al oaspeţilor i s-a opus portarul Avram în extremis. La reluare lucrurile au mers mai bine pentru brăilenii. Reuşita cu numărul 2 a venit însă în minutul 73 dintr-o execuţie senzaţională. Andrei Pleşa a trimis din voleu de la distanţă şi mingea a căzut ideal în apropierea vinclului şi a intrat în poartă.

În urma acestui eşec ACS Poli a revenit pe ultima poziţie, unde va ierna cu 10 puncte. Brăila e pe 19 acum, cu două puncte mai mult.

Dacia Unirea: R. Avram (cpt.) – Coteţ, Merville, B. Hamza, Manu – Ciucureanu, Pleşa, Lu, Hîmpea – Van den Driest, Vitan (90+4 Le Metayer). Antrenor: Florentin Petre

ACS Poli: M. Contra – Foca (80, Bocşan), Melinte (cpt.), Ivanov, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea, Bîrnoi (80, D. Pop) – Oct. Drăghici, Stere. Pe bancă: Moşoarcă – Iseini, Românu, Ad. Chiriac, Toboşaru. Antrenor: Călin Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.