Robu, atac la adresa jurnaliștilor care au criticat deszăpezirea din Timișoara: „Mizerabili,...

Robu, atac la adresa jurnaliștilor care au criticat deszăpezirea din Timișoara: „Mizerabili, imbecili care fabulează tot felul de lucruri”

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu este foc și pară pe jurnaliștii din Timișoara care și-au permis să scrie că a mers la un chef în seara în care orașul era acoperit de nămeți. Primarul Timișoarei a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că ziariștii care au făcut asta sunt niște „imbecili” și „mizerabili”.

„Sunt niște oameni de o mizerie, eu nu le spun numele, că le-aș face notorietate și publicațiile lor sunt infecte, pur și simplu, fac de râs profesia de jurnaliști, niște imbecili care stau la băute, știu ce fac de pe urma celor pe care-i protejează ca să obțină ceva de înfulecat și de băut, care fabulează tot felul de lucruri. Au fabulat că eu aș fi fost la chef când a nins, o mizerie fără margini. M-am dus la un act de caritate, prin care s-au strâns vreo 25.000 de euro, să le spun, că erau 500 de oameni care au plătit din buzunarul lor, «vă mulțumesc pentru ce ați făcut, vă felicit pentru reușita inițiativei, eu nu pot rămâne, mă duc să mă ocup de deszăpezire». Nici nu mi-am dat scurta de pe mine. Când să plec, au venit niște tineri și m-au rugat să fac poze cu ei. În ușă am stat, nici nu am intrat, am luat microfonul, am spus un mesaj și am plecat. Când să plec, m-au oprit să fac poze. Fetele și băieții care au venit să facă poze erau într-o ținută corespunzătoare de restaurant, nu încadra să fac eu poza îmbrăcat ca de iarnă. Mi-am dat atunci jos, pentru maxim cinci minute cât am făcut vreo opt, zece poze și am plecat imediat. Am stat zece minute acolo ca să arăt respect față de cei ce s-au gândit la copiii cu dizabilități și tu să vii să scrii că eu am chefuit? Ăștia sunt oameni? Sunt niște  mizerabili, doar că în țara asta nu îndrăznește nimeni să spună lucrurilor pe nume, eu le spun, că nu am nevoie să mă menajeze. Să dea în mine cât vor, pentru că cetățenii știu ce am făcut, ce fac pentru oraș, știu că eu îmi fac datoria, că sunt un tip dedicate. Văd titluri cum că «Robu trăiește în alt film, este mulțumit de deszăpezire». Am declarat eu așa ceva? Cât de mizerabil trebuie să fii ca să denaturezi realitățile în halul acesta? Cât de mizerabil?”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul a ținut să precizeze încă o dată că el nu a declarat niciodată că este mulțumit de modul în care s-a realizat deszăpezirea în Timișoara.

„Am făcut tot ce a fost posibil.


Eu am fost mai nemulțumit și sunt mai nemulțumit decât oricine de modul în care s-au desfășurat lucrurile, pentru că, pe de o parte, sunt cetățean al acestui oraș și umblu prin oraș și mă deranjează să văd că nu e făcută deszăpezirea. În plus, am motive să fiu cel mai nemulțumit pentru că trebuie să și dau socoteală. Am făcut tot ce mi-a stat în putință omenește, atât cât îmi permite legea”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei s-a plâns și de faptul că, după ce nu s-a prezentat nimeni la licitația organizată pentru deszăpezire, a solicitat Autorității Naționale de Monitorizare a Achizițiilor Publice să aprobe negocierea directă cu ofertanți potențiali, însă solicitarea a fost refuzată.

„Din păcate, Autoritatea nu ne-a aprobat, deși legea permite posibilitatea de a se face așa ceva când nu-ți vine nimeni la licitație. Noi mai avem încă o șansă, încercăm o conciliere cu Autoritatea, în urma căreia sperăm să ni se aprobe să semnăm contract pentru deszăpezire, astfel încât și în continuare în această iarnă, dar mai ales în anii următori, să nu mai fim în situația extrem de grea în care am fost în această iarnă. Ni s-a cerut să explicăm mai convingător de ce nu a venit nimeni la licitație. Noi putem să spunem ce ne spun ofertanții potențiali, că nu avem de unde să intrăm în mintea lor și să dăm cu presupusul”, a adăugat Nicolae Robu.

Edilul a comentat și anunțul făcut de prefectul de Timiș, Eva Andreaș, ieri, cu privire la faptul că aproape 500 de străzi din Timișoara nu au fost curățate de zăpadă.

„Ce vâlvă, 500 de străzi sunt nedeszăpezite. Oameni buni, chiar ați uitat că în contractul de deszăpezire moștenit de la administrația precedentă, din 1.200 de străzi doar 600 erau sub contract? Nu s-a intrat niciodată pe acele străzi, pentru că nu prevedea contractul să se intre. Eu am mai adăugat nu mai știu câte, prin suplimentarea contractului, atât cât permite legea să se suplimenteze, dar oricum au rămas sute de străzi pe care nu se putea intra pentru că atunci când s-a făcut licitația, nu s-a prevăzut să se intre. Probabil că în discuțiile prealabile cu operatorii potențiali, aceștia au explicat că nu au utilaje cu care să poată intra și că ei nu-și cumpără, pentru că ar însemna să-și facă investiții pe care nu le amortizează și nu mai este atractivă lucrarea. Evident că este nedrept pentru cetățenii care au neșansa să locuiască pe străzi mai înguste, dar nu există practic posibilitatea de a rezolva acum această problemă”, a detaliat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Ca idee, are dreptate cand zice ca nu se mai prezinta firme la licitatii publice facute de primarie. A ajuns atat de cal breaz printre intreprinzatori incat se feresc aproape toti de contracte cu primaria. Omu’ chiar nu pricepe ca legea trebuie respectata, si ca daca un conract a fost semnat cu clauze concrete de alea trebuie sa te tii. Nu mai vrea nimeni sa ajunga in situatia alora de-au mers pe mana lui si-au reparat poarta de intrare in oras care-a omorat un om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.