Robu, alt atac la adresa unui jurnalist PRESSALERT: „În ochii mei sunteți...

Robu, alt atac la adresa unui jurnalist PRESSALERT: „În ochii mei sunteți sub orice nivel uman decăzut (…) cetățeanul care activează la ceva ce eu numesc «Press Abject»”

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, o nouă ieșire nervoasă la adresa jurnalistului PRESSALERT.ro Dragoș Boța. De data aceasta, primarul Timișoarei a început să îl atace pe jurnalist din senin, în momentul în care edilul vorbea despre cum ar trebui guvernul să realizeze autostrăzile din România.

Dragoș Boța a încercat să-l întrebe pe Nicolae Robu despre modul în care s-a deszăpezit în Timișoara, în condițiile în care edilul tot vorbea de mobilitate, moment în care primarul l-a atacat spunând că „nu mă întrerupeți, ușa este foarte aproape de dvs, dacă cumva nu sunteți interesat de ce spun eu, este chiar la trei metri, 180 de grade, puteți face altceva în timpul ăsta. Ajungem și la întrebări și atunci inclusiv dvs, care știți că în ochii mei sunteți sub orice nivel uman decăzut și totuși vă răspund și vă tolerez. Dar nu mă întrerupeți, că nu am ajuns la întrebări. Era vorba despre cetățeanul care activează la ceva ce eu numesc «Press Abject», că se potrivește mai bine. Ca să știți cu cine am avut dialog”.

Ulterior, după ce primarul Timișoarei a dat drumul sesiunii de întrebări, Dragoș Boța i-a cerut să explice de ce a jignit redacția PRESSALERT.ro și i-a reamintit că nu este prima dată când folosește cuvinte dure la adresa jurnaliștilor din oraș. Vă reamintim în primăvara acestui an, când ziariștii de la cele mai importante publicații din Timișoara au organizat și un protest față de edil. Nicolae Robu a mințit fără să clipească și a susținut că nu a mai jignit niciun jurnalist de la PRESSALERT, deși au fost zeci de atacuri verbale atât la adresa jurnalistei Loredana Codruț, cât și a redacției.

„Nu extrapolați, nici măcar pe colegii dvs.


de redacție nu i-am jignit. Nu mă întrerupeți, pentru că eu nu v-am întrerupt. Extrapolați dumneavoastră. Dumneavoastră sunteți un individ care mă calomniază pe mine local și național din 2012 începând, sunt șase ani, și v-am trecut cu vederea toate calomniile, dar măcar să spun în ce categorie vă încadrez eu am dreptul. Eu nu vă jignesc, vă spun doar că pentru mine, pentru alții puteți să fiți cum vor ei să vă considere, pentru mine nu puteți fi un interlocutor, dincolo de ceea ce se întâmplă în aceste conferințe de presă. Știți bine că ați insistat foarte mult să mai merg la acele emisiuni cu cinci, trei vizualizatori, numai când merg eu sunt mai mulți, nu mă mai întrerupeți, știu că vă deranjează că află lumea ce audiență aveți. Asta e audiența reală. Ați insistat pe lângă mine foarte mult să merg, am fost la început, după care v-am spus, «eu cu un asemenea om nu mai stau de vorbă», decât la conferințele de presă, unde vă primesc cum primesc pe toată lumea, pentru că eu sunt un apărător al libertății presei. Vă răspund la întrebări chiar dacă dvs. mă calomniați non-stop de șase ani”, a precizat Nicolae Robu.

Când Dragoș Boța l-a întrebat pe primarul Timișoarei despre modul cum a retrocedat terenul pentru benzinăria ridicată de prietenul său de concedii Tedor Tuducan, având în vedere că și alți timișoreni au cerut retrocedări în zona respectivă și nu au primit, edilul i-a transmis jurnalistului că „bate câmpii” și că are o obsesie, ezitând să dea un răspuns concret.

„Dacă ai o obsesie, vezi-ți de ele. Bateți câmpii și eu nu stau de vorbă până la nesfârșit, am stat arhisuficient. Ani de zile ați ținut-o cu acuza că eu am primit, a primit primăria, mașina de la societatea primăriei 50%. Ani de zile ați pus titluri din care necunoscătorii puteau deduce că eu, persoana Robu a primit o mașină. Ani de zile ați scris Dumnezeu mai știe câte neadevăruri. Ani de zile vorbiți despre cazul pe care iar îl aduceți în discuție cu anii, asta înseamnă fixație. E dreptul dvs. să le aveți, dar nu îmi răpiți mie timpul și celor care sunt oameni serioși, vor să audă lucruri serioase aici. La dvs. pe acea, cum îi spuneți, eu nu îi mai spun nicicum, se uită cine vrea și crede cine vrea. Nu crede nimeni, oricum, dar aici este și audiență și credibilitate. Nu o perturbați, că probabil oamenii vor începe să zică «nu mă mai uit la conferința lui Robu, că e ăla care toată ziua vorbește prostii și îl tot întreabă pe acolo și îi răpește timpul cu lucruri neinteresante pentru noi»”, i-a transmis Nicolae Robu jurnalistului PRESSALERT.ro.

2 COMENTARII

  1. Un asemenea comportament este specific unui pensionar de Jebel si nu unui primar.
    Sau este posibil sa simta dl NR ca se apropie catusele???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.